Labdarúgás

2024.07.28. 19:50

Győzelemmel tért vissza az NB III-ba a Bonyhád VLC

Az újoncok derbijén a Bonyhád VLC 4–3-ra győzött az FC Főnix vendégeként az NB III-as focibajnokság nyitófordulójában.

Teol.hu

Pál Achilles (balra) duplázott a Bonyhád csapatában

Fotó: Molnár Gyula

Álomszerűen kezdődött a völgységiek visszatérése tizenegy év után a harmadik vonalba, hiszen Pál Achilles, Pál Márton és Babulják Márk találatával egy félidő után megnyugtató előnyt harcolt ki magának a Bonyhád. A szintén újonc fehérváriak azonban a második félidőben bő tíz perc alatt egy gólra visszazárkózva izgalmassá tették a találkozót. A hajrában aztán Pál Achilles büntetőből ismét eredményes volt, és bár erre is volt válasza a hosszabbításban a házigazdának, a BVLC győzelemmel nyitott az NB III-ban.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 1. forduló
FC Főnix–Bonyhád VLC 3–4 (0–3)
Székesfehérvár, v.: Sipos K. (Szabó D., Szabados D.)
Főnix: Barsch – Csiba, Gruber Á. (Zólyomi, 66.), Balajthy (Andróczi, a szünetben), Bolla (Empreger, 88.), Korponai, Borbély B. (Balogh L., 66.), Horváth T. (Weisengruber, 88.), Jungwirth, Réti P., Adorján G. Edző: Pavlik József
Bonyhád: Paceka – Hompót, Bozóki, Kugli (Kugler, 74.), Márkvárk P. (Ikladi, 80.), Pál M. (Ladányi P., 74.), Babulják (Gulyás M., 63.), Pál A., Széles (Friedszám, 80.), Pintér M., Rabi. Edző: Sárai György
Gólszerző: Korponai (51.), Gruber Á. (57.), Adorján G. (90+1.), illetve Pál A. (31.,  83., a második 11-esből), Pál M. (36.), Babulják (45.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!