Interjú

2024.07.27. 15:30

Haraszti Zsolt a fontos góljai közé sorolja a Larnacának lőtt bombáját

Jól emlékszik első nemzetközi találatára, de a ciprusi Larnacának lőtt gólja fontosabb számára. Haraszti Zsolt, a Paksi FC támadóját a Konferencialiga-mérkőzésről és a vasárnap kezdődő bajnoki szezonról is kérdeztük.

Berg Sándor

– Mikor rúgott utoljára ekkora bombagólt?
– Talán egy-másfél évvel ezelőtt a Fehérvár ellen. Ez a mostani viszont sokkal fontosabb volt, hiszen a Paks szerelésben érhettem el egy nemzetközi kupában – válaszolta portálunknak Haraszti Zsolt, aki egy ragyogó találattal indította az atomvárosi gólok sorát a ciprusi AEK Larnaca ellen 3–0-ra megnyert csütörtöki Konferencialiga-mérkőzésen.

Haraszti Zsoltnak a Larnacának lőtt gólja értékesebb, mint az első nemzetközi találata
Haraszti Zsoltnak a Larnacának lőtt gólja értékesebb, mint az első nemzetközi találata
Fotó: Molnár Gyula

– És arra emlékszik, mikor talált be legutóbb nemzetközi kupameccsen?
– Még a Ferencváros játékosaként kilenc évvel ezelőtt, ami egyben – egészen csütörtökig – az egyetlen is volt, így jól emlékszem. A Go Ahead Eagles elleni Európa-liga-találkozón volt, és éppen Böde Dani adta az asszisztot. Szélről megkaptam a labdát és nyolc-tíz méterről bevettem a hollandok kapuját. Ezúttal viszont az járt a fejemben, hogy vegyem át jól a labdát és próbáljam meg elrúgni a hosszú felsőbe. Mindkét mérkőzést három gólos különbséggel nyertük, akkor 4–1 lett hazai pályán.

– Miben volt más a Larnaca elleni hazai mérkőzés, mint volt a Corvinullal szembeni?
– Tudtuk, hogy a ciprusi csapat komoly játékerőt képvisel, emiatt nem ronthattunk nekik egyből. Ebből a szempontból jó tanulsággal szolgált a románok elleni első mérkőzés. Ezúttal jobban visszahúzódtunk, kellően felkészültünk a Larnacából és próbáltunk kontrákkal veszélyeztetni.

Vasárnap 18.50 órakor a Diósgyőr vendégeként kezdik az OTP Bank Liga új idényét. Hogy látja, meg lehet ismételni a 2023/2024-es kiváló szereplését?
– Az egy kiugró szezon volt, és nem mondom, hogy lehetetlen, de nehéz lesz megismételni. Ugyanazt szeretném látni a csapattól, ami jellemzett minket tavaly. Voltak periódusok, amikor jól játszottunk és a hullámvölgyekből is jól jöttünk ki. Nem állítom, hogy nem lesz nehezebb időszakunk, de a jó időszakokat minél tovább kell nyújtanunk a bajnokságban ahhoz, hogy ismét éremért harcolhassunk. Az is biztos, hogy a bajnoki ezüst és kupagyőzelem után jobban felkészülnek majd belőlünk és jobban figyelnek ránk az ellenfelek. Hogy a sorozatterhelést hogyan bírjuk majd? Egyelőre nem tudom, mert még csak három tétmérkőzésen vagyunk túl, most még nem mutatkozik ennek jele. De erős keretünk van ahhoz, hogy megbirkózzunk ezzel a feladattal is.

– Milyen mérkőzésre számít a DVTK Arénában?
– Szeretem azt a stadiont, mindig sok néző és remek atmoszféra jellemzi a diósgyőri találkozókat, pláne most, a nyitómérkőzésen. A jövő heti ciprusi visszavágó miatt biztosan lesz frissítés a csapatban, de mindegy, hogy milyen tizeneggyel állunk ki, a győzelemért utazunk Miskolcra. Tudjuk, mit akarunk játszani, ahogy azt is, hogy Vladimir Radenkovics együttesétől mire számíthatunk. Meg kell nyernünk a párharcokat és a lehető legkorábban megszerezni az első gólt ahhoz, hogy jól kezdjük a szezont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!