Labdarúgás

2024.07.16. 17:40

Telt ház fogadhatja Nagyszebenben a Paksi FC-t

Két nappal a mérkőzés előtt alig több, mint ezer jegy vár már csak gazdára a nagyszebeni Sibiu Municipal Stadionban. A Paksi FC csütörtökön 20 órakor játssza az Európa-liga selejtező visszavágóját a Corvinul Hunodoara vendégeként.

Berg Sándor

Ha hinni lehet a hivatalos jegyértékesítő oldalnak, akkor már csak valamivel több, mint ezer jegy maradt szabadon a 12 ezer néző befogadására képes nagyszebeni Sibiu Municipal Stadion lelátóin. Méhes Tamás, a Paksi FC kommunikációs vezetője portálunk érdeklődésére elmondta, a kétszáz vendégjegy közel fele talált gazdára.

Szerdán reggel kel útnak Nagyszebenbe a Paksi FC
Szerdán reggel kel útnak Nagyszebenbe a Paksi FC
Fotó: Makovics Kornél

A vajdahunyadi Corvinul otthona, a Michael Klein Stadion nem felel meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásainak, ezért kénytelen a csapat a 130 kilométerrel fekvő Nagyszebenbe vinnie a találkozót. A 33 millió euróért (13 milliárd forint) felhúzott és 2022 decemberében átadott létesítményben a helyi FC Hermannstadt csapata játssza mérkőzéseit, valamint itt rendezték a 2023-as Román Kupa döntőjét, amin a Tamás Márkot és Varga Rolandot foglalkoztató Sepsiszentgyörgy büntetőkkel legyőzte a kolozsvári Universitatea Cluj együttesét.

A csakfoci.hu cikke szerint nem sokáig kell már a jelenlegi stadionjában játszania a Román Kupa-győztes Corvinulnak, ugyanis a tervek már elkészültek a vadonatúj, 65 millió euróba (25,5 milliárd forintba) kerülő, 10 ezer férőhelyes aréna tervei. A 48 ezer lélekszámú Vajdahunyadon nem ez lenne az egyetlen ilyen létesítmény, ugyanis egy A-típusú sportközpont is épül a városban.

Szerdán kel útra a Paksi FC

Méhes Tamás kérdésünkre elmondta, a csapat szerdán reggel vág neki a több, mint ötszáz kilométeres útnak Nagyszebenbe. Az érkezés utáni pihenőt követően, magyar idő szerint 19.30 órakor kezdődik a sajtótájékoztató, a stadion gyepszőnyegével 20 órakor ismerkednek meg a játékosok. Ahogy a paksi találkozón, úgy most is az edzés első negyedórája lesz sajtó nyilvános.

A múlt csütörtöki, paksi találkozón piros lapot kapó Szabó Bálint eltiltása miatt nem utazik el a csapattal Romániába, helyére kerülhet be a sérülésből és betegségből felépült, a második számú csapat hétvégi edzőmeccsén már pályára lépő Hahn János. A korábbi NB I-es gólkirály keretbe kerülése azonban egyelőre még kérdéses, tette hozzá a kommunikációs vezető.

A Paksi FC-nek a hazai pályán összeszedett négygólos hátrányát kellene ledogoznia idegenben. Ha ez sikerül, az Európa-liga második selejtezőkörében a horvát ezüstérmes Rijekával találkozna Bognár György csapata, ellenkező esetben a Konferencialigába esne vissza, ahol a Gyurcsó Ádámot foglalkoztató ciprusi Larnaca jönne velük szembe.

A Corvinul Hunedoara–Paksi FC találkozót magyar idő szerint csütörtökön 20 órakor játsszák, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!