Kosárlabda

2024.07.14. 10:07

Studer Ágnes újra együtt dolgozhat Djokics Zseljkóval

A pécsi csapatban folytatja pályafutását a KSC Szekszárdban nevelkedett irányító. Studer Ágnes újra Djokics Zseljkóval dolgozhat együtt.

Teol.hu

Studer Ágnes Magyarországon eddig csak a KSC Szekszárdban játszott...

Fotó: NKA Pécs

Meglepő igazolást jelentett be az NKA Pécs NB I-es női csapata. A baranyai klub leigazolta a török és francia kaland után hazatérő Studer Ágnest. A KSC Szekszárdban nevelkedett válogatott irányító így újra együtt dolgozhat Djokics Zseljkóval, aki korábban 8 és fél éven át volt az edzője a tolnai vármegyeszékhely élvonalbeli csapatában. 

Studer Ágnes a magyar női válogatott elsőszámú irányítója
Studer Ágnes a magyar női válogatott elsőszámú irányítója (Fotó: Árvai Károly)

A 25 esztendős Studer Ágnes az előző idényt a török Mersin együttesénél kezdte, majd januártól a francia Flammes Carolo-t erősítette, ahol a bajnokságban 5,4 pontot és 3,8 gólpasszt átlagolt 17,1 perc alatt. Studer Ágnes a magyar válogatott elsőszámú irányítója, nemzeti együttesünk pedig hamarosan megkezdi a felkészülést a világbajnoki előselejtezőre, amelyre augusztus 19. és 25. között Ruandában kerül sor. 

Studer Ágnes 15 évesen mutatkozott be a szekszárdi kosárcsapatban, s 351 tétmérkőzésen öltötte magára a KSC Szekszárd mezét. Ezeken a találkozókon 2878 pontot (333 darab hárompontos) és 1226 gólpasszt jegyzett – most új kaland kezdődik számára. 

A Tarr KSC Szekszárd augusztus elején kezdi el a felkészülést a 2024/2025-ös bajnoki szezonra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!