Labdarúgás

2024.07.01. 18:41

Szappanos Péter nem tudja elképzelni Marco Rossi nélkül a válogatottat

A Paksi FC kapusa ott volt az Európa-bajnokságon, igaz pályára nem lépett. Szappanos Péter most hosszabb interjúban értékelt.

Teol.hu

Szappanos Péterért és a magyar játékosokért körberajongták a szurkolók az Európa-bajnokságon

Fotó: Szabó Miklós

Az nb1.hu oldalnak adott interjút a paksiak 33 éves kapusa, aki azt mondta, nagyon csalódott volt amiatt, hogy a magyar válogatott nem jutott tovább csoportjából, de pozitívum számára, hogy a végsőkig harcban voltak ezért. Szappanos Péter szerint Portugália tízből kilencszer megverné Georgiát, Marco Rossi jövőjét illetően pedig úgy fogalmazott, hogy nem tudja az olasz szakember nélkül elképzelni a magyar válogatottat. 

A németek elleni csoportmeccsen Szappanos Péterék (22) megtapsolják a magyar drukkereket
A németek elleni csoportmeccsen Szappanos Péterék (22) megtapsolják a magyar drukkereket (Fotó: Szabó Miklós)

„Közel voltunk hozzá, csalódás, hogy nem sikerült, és haza kellett jönni. De tudtuk, hogy bitang erős és nagyon kiélezett lesz az Európa-bajnokság, hiszen akár a kisebb csapatok is képesek stabil futballra. Tudtuk, hogy egy-egy gólon is sok múlhat, vagy még apróbb dolgokon, a szlovénok például egyetlen sárga lap miatt lettek harmadikok. Rendkívül csalódottak vagyunk, de pozitívum, hogy a legvégsőkig versenyben voltunk, és nem a pályán estünk ki esélytelenül. Gyakorlatilag az döntött, hogy a nagycsapatok, Anglia és Portugália sem tudtak nyerni az utolsó körben” – mondta Szappanos. 

„Az első mérkőzés sajnos megalapozta a hangulatot, ráadásul egy edzőnek sokkal stresszesebb megélni egy mérkőzést, hiszen nincs ott a pályán, nem tud a játékosok helyett futballozni. Nem sikerült az eredményt tekintve az első mérkőzés, ezért úgy kellett készülni a németek elleni találkozóra, hogy azon mindenképpen eredményesebbek legyünk. Sajnos, az sem sikerült, és addigra már eltelt másfél hét a két hétből, az a két meccs pedig alapvetően meghatározhatta a kapitány hangulatát. A skót meccsen aztán visszahoztunk valamit, azon már a régi önmagunkat idéztük, uralni tudtuk a mérkőzést, nem volt nagyon nagy helyzete a skót csapatnak. A végén annak a tükrében is nyerni tudtunk, hogy Varga Barni megsérült, és nem tudtuk, mi lesz vele. Ennek a meccsnek a vége elég pozitív volt, de aztán, sajnos, ez a győzelem sem ért továbbjutást. Pedig ha Georgia és Portugália játszik tíz mérkőzést, kilencszer biztosan a portugálok nyernek, de legalábbis nem kapnak ki” – összegzett a kapus. 

Én bízom benne, hogy nem fog elmenni, és továbbra is itt lesz velünk. Most volt egy kissé nehezebb időszak, a felkészülési időszakban például kikaptunk Írországtól, de ez benne van a futballban. Rosszabb szájízt hagyhat a kapitányban, hogy nem sikerült a bravúr, a továbbjutás, de ezektől függetlenül én nem tudom nélküle elképzelni a válogatottat.

„Mi azt érzékeljük, hogy iszonyatosan nagy támogatottság áll a válogatott mögött, egy egész országot megmozgatott az Európa-bajnokság. A szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak, gyakorlatilag hazai pályán játszottunk mindhárom meccsen. Aki ismerősöm kint volt Stuttgartban, mindenki köszönte, amiért életre szóló élményt szereztünk nekik – akár továbbjutottunk, akár nem. Az emberek döntő többsége azért pozitívan áll hozzánk, és én bízom abban, hogy ez a továbbiakban is így lesz” – zárta a Paksi FC magyar válogatott hálóőre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!