Labdarúgás

2024.07.27. 19:40

Tolnai nevelések okozták a Dunaföldvár súlyos vereségét

Nyolc gólos vereséggel kezdte a PMFC otthonában az NB III-as focibajnokságot az FC Dunaföldvár.

Teol.hu

Húsz évet sem érte el az újjáalakult Dunaföldvár kezdőcsapatának átlag életkora, amelyben jobbára az új vezetőedzővel, Nyilasi Bálinttal együtt a BLASZ I-es Szent István SE-től érkező fiatalok kaptak helyet.

Hegedűs Márk szerezte a pécsiek ötödik gólját a Dunaföldvár ellen
Hegedűs Márk szerezte a pécsiek ötödik gólját a Dunaföldvár ellen
Fotó: Laufer László

Az előző idényben ötödik helyen zárt, de nyáron teljesen kicserélődött gárda nem úszta meg a nagy vereséget az NB II-ből búcsúzó pécsiek ellen. A PMFC-nél duplázott a szekszárdi nevelésű Wirth Dániel és betalált Hegedűs Márk is, illetve szintén két gólt lőtt a sárga-feketéknél és Pakson is megfordult Fejős Áron. Az utolsó találatot a simontornyai kötődésű Bor Dávid szerezte.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 1. forduló
PMFC–FC Dunaföldvár 8–0 (5–0)
Pécs, v.: Berényi T. (Topálszki, Vad A.)
PMFC: Helesfay – Németh M., Wirth(Tóth Z., 65.), Hegedűs M. (Preklet, 65.), Bukovics (Bor D., 74.), Vas B., Rabatin, Füredi Sz., Lengyel N. (Morvai, 65.), Sági M., Fejős Á. (Szalánszki, 81.). Edző: Aczél Zoltán
Dunaföldvár: Megyeri – Vasilijevic, Zoboki L. (Balázs N., 56.), Balogh Á., Kilin (Rónaszéki, 56.), Gesztesi (Polgár F., 87.), Zoboki Á. (Berkes B., 81.), Balog B., Csoma-László, Horváth B., Szita. Edző: Nyilasi Bálint
Gólszerző: Wirth D. (1., 7.), Fejős Á. (18., 44.), Vas B. (53., 85.), Hegedűs M. (45+1., 11-esből), Bor D. (88.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!