Remekeltek a versenyzők

2024.08.21. 07:30

Kiváló eredmények az Országos Íjász Bajnokságon

Két aranyérmet is szerzett a Krizsán család az idei Országos Íjász Bajnokságon. Krizsán Barbara a junior Compound Unlimited (CU) kategóriában, míg édesapja, Dr. Krizsán Szabolcs a felnőtt férfi Barebow kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Balogh Éva

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Országos Íjász Bajnokságon idén is remekeltek a versenyzők, de különösen nagy sikert aratott a Krizsán család. Krizsán Barbara a junior Compound Unlimited (CU) kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára. A CU kategória az íjászat egyik technikailag legfejlettebb ága, ahol a versenyzők összetett (compound) íjakat használnak, amelyek számos kiegészítővel, például célzókészülékkel és stabilizátorral vannak felszerelve. Ez a kategória nagy precizitást igényel, hiszen a versenyzők számára a célzás és a találat pontossága kulcsfontosságú.

Barbara édesapja, Dr. Krizsán Szabolcs, a felnőtt férfi Barebow kategóriában győzedelmeskedett. A Barebow kategória az íjászat hagyományosabb ágát képviseli, ahol az íjászok célzóberendezések nélkül, pusztán az íj és a nyílvessző használatával lőnek. Ez a kategória különösen nagy ügyességet és érzéket igényel, hiszen a versenyzőknek a célzást intuitív módon, az íj hagyományos tartásával kell megoldaniuk. Mindkét versenyző kiemelkedő teljesítményt nyújtott a verseny során, és eredményükkel méltán érdemelték ki a bajnoki címet. Gratulálunk a győzteseknek, és további sikereket kívánunk nekik a jövőbeli versenyeken is!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában