Ultrafutás

2024.08.14. 17:20

Sztárdömpinggel érkezik hétvégén a Korinthosz

Címvédők és pályacsúcs tartók is rajthoz állnak a tizenegyedik alkalommal életre hívott Korinthosz ultrafutó versenyen.

Berg Sándor

Más lesz az idei, augusztus 17-én rajtoló Korinthosz, mint volt az elmúlt hat évben. Az ultrafutóverseny 2014 óta íródó történetében – 2017 után először – nem rendezik meg a 160, egészen precízen a 161,08 km-es, vagyis a 100 mérföldet távot.

Lubics Szilvia neve is ott van a Korinthosz rajtlistáján
Lubics Szilvia neve is ott van a Korinthosz rajtlistáján
Fotó: Tumbász Hédi

Ahogy arról annak idején beszámoltunk, anyagi okok miatt idén elmarad a „királyszám” és visszatérnek a kezdetekhez a szervezők, azaz „csak” a 80 és a 40 kilométeres távokat rendezik meg. Szombaton 7 órakor Bajáról, a Petőfi Szigetről rajtol el a hosszabb táv, majd 10 órakor Szekszárdon a Keselyűsről a 40 kilométeres táv indulóinak is eldördül a rajtpisztoly. Mindkét távra, melyeknek egyaránt a Garay tér lesz a végállomás, egyéniben és párban lehetett nevezni. A szintidők 10, illetve öt és fél óra.

Száz mérföld ide, 160 kilométer oda, azért ismert, neves futókat – az előzetes nevezési lista alapján – idén is vonzott a Korinthosz. Nyolcvanon egyéniben elindulnak a „királyszám” tavalyi győztesei, Mórocza Andrea és Puskás Máté, valamint a táv pályacsúcs tartói, Bódis Tamás (5:42:23 óra, 2022.) és Lubics Szilvia (6:30:17 óra, 2014.). A jászberényi fogorvosnő hétszer (!) teljesítette a 245,3 kilométeres, Athén és Spárta közötti Spartathlont, ebből hármat meg is nyert, kétszer pedig bronzérmet szerzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!