Kosárlabda

2024.08.24. 10:50

Magyar Bianka szombaton debütál a Tarr KSC Szekszárd kispadján

A legmagasabb osztályba újoncként feljutó Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA) ellen vívja első felkészülési mérkőzését szombaton a Tarr KSC Szekszárd. Magyar Bianka együttese az eredetileg kiírt 18 órai kezdés helyett két órával korábban, 16 órától lép pályára Székesfehérváron, az MKOSZ edzőközpontjában.

Teol.hu

Magyar Bianka először jövő szerdán mutatja meg magát a szekszárdi közönségnek

Fotó: Domotor Csaba

Az előző szezonban bronzérmet nyerő szekszárdiak jövő szerdán, augusztus 28-án saját csarnokukban is megmutatják magukat: akkor a szintén NB I-es BKG Prima-Natura Szigetszentmiklóssal mérkőznek (kezdés: 19 óra) Magyar Bianka tanítványai.

Magyar Bianka a fehérvári találkozón dirigálja először a szekszárdiakat
Magyar Bianka a fehérvári találkozón dirigálja először a szekszárdiakat (Fotó: Árvai Károly)

Ezt követően Olaszország felé veszik az irányt Theodoreán Alexandráék, akik szeptember 4-én a hosszú évek óta az Euroligában szereplő Beretta Famila Schio vendégei lesznek (kezdés: 19.30 óra).

Ahogy arról már beszámoltunk, nem marad el a hagyományos Sió Kupa sem, amelyet idén kissé szokatlan időpontban, szeptember 10-én, kedden és 11-én, szerdán rendeznek meg. Magyar Bianka együttese a CSM Constantával találkozik a torna második elődöntőjében (kezdés 18.30). Előzőleg a TFSE-MTK és a Serco UNI Győr meccsel 16 órától. A két győztes másnap a döntőben találkozik, míg a két vesztes a harmadik helyért csap össze. A Tarr KSC Szekszárd tavaly tizedik alkalommal is megnyerte a tradicionális kupát, amelynek fináléjában az idei mezőnyből most hiányzó pécsieket múlta felül.

Az idény első tétmérkőzését szeptember 18-án játsszák a kék-fehérek, akik az Euroliga selejtezőjében a Zabiny Brnóval találkoznak, először a csehek otthonában (a visszavágó szeptember 25-én lesz Szekszárdon). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!