Labdarúgás

2024.08.25. 20:15

Magyar Kupa: egy tucat gólt hozott a tizenegyesek meccse Faddon

Kijött a „másfél osztály” különbség a Faddi SE és a Dunaújváros FC közti Mol Magyar Kupa mérkőzésén, amin a Fejér vármegyeiek 11–1-re győzve jutottak tovább a főtábla harmadik körébe.

Berg Sándor

A futball ünnepére jött össze több száz szurkoló a faddi sporttelepére, bízva abban, hogy az NB III-ból a megyei első osztályba kieső Dunaújváros ellen – ötven év elteltével – győzelemmel tér vissza a csapat a Magyar Kupa főtáblájára. A találkozó mégis egy perces gyászszünettel kezdődött, megemlékezve a település napokban elhunyt korábbi polgármesteréről, Fülöp Jánosról.

Baros András szerezte a faddiak szépítő és becsületgólját a Dunaújváros elleni Magyar Kupa találkozón
Baros András szerezte a faddiak szépítő és becsületgólját a Dunaújváros elleni Magyar Kupa találkozón
Fotó: Molnár Gyula

A nagyközségben az elmúlt években megfordult a Magyar Színészválogatott, a Ferencváros szenior csapata, tavaly nyáron pedig az élvonalban szereplő Paksi FC látogatott el barátságos mérkőzésre. A Böde Dániel vezette atomvárosiak akkor közel két tucat gólt rámoltak be a megye kettes kis csapat kapujába, és ha nem is a Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes érkezett Faddra, így sem a hazaiak számítottak a találkozó esélyesének. Az első percekben erre próbáltak rácáfolni a hazaiak, akik a Szabó Máté révén a jobb szélen próbálkoztak támadást építeni.

Az első gólra nem kellett sokat várni, a harmadik percben egy bal oldalról a hosszúba tartó beadásszerű lövést Fazekas Tamás még ki tudta tolni, de az éppen Gál Benedek elé került, aki néhány méterről nem hibázott. Negyed órával később Szepessy Róbert büntetőjével növelték előnyüket a dunaújvárosiak, majd nem sokra rá érkezett a faddi válasz. Dudoma Krisztián ért utol egy hosszú indítást a jobb szélen, majd passzolt középre a tizenhatoson belül álló Szatmári Péternek. A Kakasd elleni vármegyei kupa elődöntő győztes gólját szerző csatár pedig büntetőt harcolt ki, és ahogy a másik oldalon a vendégek, úgy Baros András is higgadtan értékesítette a tizenegyest.

A folytatásban a szervezettebben és pontosabban játszó Dunaújváros fölényben játszott, a hazaiknál csak a Szabó-ikrek, az említett Máté mellett Béla játékában volt benne a veszély, ám a két szélen ők is kevésnek bizonyultak. A megye egyes Dunaföldvár mezében két idény alatt huszonnyolc gólt jegyző Egejuru Godlove találata zárta ez első félidőt, majd indította el a másodikban a góltermést. Merthogy a szünet után sem változott a játék képe, és végül nemcsak tempóban és szervezettségben, de gólok számában is kijött a két csapat közötti osztálykülönbség.

Szabó Béla küzdött, de a dunaújvárosi erőfölényben alulmaradt
Fotó: Molnár Gyula

Szőcs Richárd együttesének így álom marad, hogy megismételje elődei 1974-es nagy menetelését a Szabad Föld Kupában. Mint azt egy sok nagy csatát látott férfi mesélte a pálya szélén, az akkori Magyar Népköztársaság-kupából éppen a dunaújvárosiak ejtették ki a Faddot, amely akkor meg sem állt a mai Amatőr Kupa döntőjéig, amit végül a Hercegszántó – három-hármas döntetlen után – alacsonyabb osztályú csapatként nyert meg.

A Fadd készülhet a vármegyei II. osztályú bajnokságra, ahol szeptember 1-jén 17 órától a Mórágyi SE-t fogadja.

Mol Magyar Kupa, főtábla, 2. forduló
Faddi SE–Dunaújváros FC 1–11 (1–5)
Fadd, 300 néző. V.: Fehérvári P (Balogh B., Szabó L.)
Fadd: Fazekas T. – Dudoma K., Gerendai G. (Gász, 72.), Hostyánszki A. (Novák M., 68.), Kovács G. (Takács B., a szünetben) – Szabó B., Ábrahám G., Hostyánszki M. (Oláh B., 57.), Szabó M. – Szatmári P., Baros (Horváth Máté, 68.). Edző: Szőcs Richárd
Dunaújváros: Bolla – Hegedűs K. (Sárosi, 60.), Ferenczy, Horváth Marcell, Király B. – Gál B. (Kiss B., 60.), Vagyóczki (Tihanyi, 71.), Tapiska, Szepessy (Tóth Á., 39.) – Godslove (Freud, 71.), Bata. Edző: Gróf András
Gólszerzők: Baros (24., 11-esből), illetve Tóth Á. (58., 64., 80.), Szepessy (18., 30., mindkettő 11-esből), Godslove (41., 51.), Gál B. (3.), Horváth Marcell (36.), Tapiska (67., 11-esből), Freud (87.)

A főtábla második fordulójában így mindhárom Tolna vármegyei csapat elvérzett, korábban a Szekszárdi UFC 2–0-ra veszített a Kelen vendégeként, a Majosi SE pedig a Budaörs otthonában kapott ki 3–2 arányban. A Bonyhád VLC, a Kakasd SE és az FC Dunaföldvár már az első körben kiesett. Egyedüli együttesként a Paksi FC maradt állva, az atomvárosiak NB I-esként a következő fordulóban kapcsolódik be a kupaküzdelmekbe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!