Labdarúgás

2024.08.16. 20:00

Elhalasztották a Paks hétvégi bajnoki mérkőzését

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában esedékes MTK Budapest–Paksi FC bajnokit augusztusról decemberre halasztotta Magyar Labdarúgó-szövetség.

Berg Sándor

Az MLSZ Versenybizottsága elkészítette az élvonalbeli bajnokság 5. és 6. forduló pontos menetrendjét, az előbbi körben azonban Paksi FC –  a klub kérését elfogadva – nem a hivatalos játéknapon lép pályára. Az augusztus 23-i hétvégén az MTK Budapest otthonában léptek volna pályára az atomvárosiak, ám mivel az az FK Mladá Boleslav elleni két fontos Konferencialiga-mérkőzésük közé esik, a bajnokit december 4-re halasztották.

Csak a Mladá Boleslav elleni két mérkőzésre kell koncentrálnia a Paksnak
Csak a Mladá Boleslav elleni két mérkőzésre kell koncentrálnia a Paksnak
Fotó: Molnár Gyula

A harmadik számú kupasorozat utolsó selejtezőkörének első mérkőzést augusztus 22-én, csütörtökön 18 órakor rendezik a Lokotrans Arénában, a visszavágóra egy héttel később kerül sor Pakson (19 óra). A párharc továbbjutója feljut a főtáblára, a vesztese búcsúzik a nemzetközi színtértől.

Nemcsak a zöld-fehérek, de az ETO FC Győr–Puskás Akadémia és a ZTE FC–Ferencváros bajnokit is elhalasztották az 5. fordulóból. Előbbit szintén december 4-én, utóbbit – miután a fővárosiak ebben az időben a DVSC elleni bajnokiját pótolják – 2025. február 5-én rendezik.

A hatodik fordulóban a szintén Konferencialiga rájátszásában érdekelt Puskás Akadémiát fogadja a Paks szeptember 1-jén 17.30 órakor.

Az atomvárosiak most vasárnap 17.45 órakor az újonc Nyíregyházát fogadják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!