Átigazolás

2024.08.26. 09:57

Válogatott kapussal pótolta a távozó Szappanos Pétert a Paks

A 33 éves, egyszeres válogatott Kovácsik Ádám az atomvárosban folytatja. A rutinos kapus ingyen érkezik a Paksi FC-hez.

Teol.hu

A Budapest Honvédnál, majd a Ferencvárosban nevelkedett Kovácsik Ádám 2007-től nyolc évig légióskodott Olaszországban, játszott a Reggina, a Foligno, a Pavia, valamint a Carpi együttesében. A 2015/2016-os idényben a Fehérvár kötelékében tért vissza a magyar élvonalba, amellyel bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. Később megfordult a Győr, legutóbb pedig a Mezőkövesd kapujában. Az NB I-ből kiesett matyóföldieknél idén június 30-án járt le a szerződése, így ingyen igazolta le őt a Paks.

Kovácsik Ádám a Paks csapatában folytatja
Kovácsik Ádám a Paks csapatában folytatja
Forrás: paksifc.hu

Mindez jó előjel, hiszen a szaúdi al-Fateh csapatához távozott Szappanos Péter is egy élvonaltól búcsúzott együttestől, nevezetesen a Budapest Honvédtól érkezett tavaly nyáron az atomvárosba, ahol Magyar Kupát és bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett idén tavasszal.

Kovácsik Ádám egyszer szerepelt a magyar válogatottban, 2017 novemberében a Luxemburg elleni idegenbeli 2–1-es vereség alkalmával állt a kapuban.

„Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy Paksra igazolhattam. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, hogy Szappanos Péter távozása után rám gondoltak a klubvezetők – fogalmazott az új igazolás, akinek céljai egyértelműek új állomáshelyén. – Szeretnék átélni a tavalyihoz hasonló sikeres szezont a csapattal. Jó lenne újra érmet és kupát nyerni, mikor legutóbb ilyenekben volt részem, a kisfiam egész pici volt, de a magam szempontjából is nagyszerű lenne egy elégedett összegzést végezni egy év múlva. Hiányoznak a sikerek. A csapat nagy része ismerős, az öltözői közegről csak csupa jót hallottam. Az összetartó, családias légkör pedig kívülről is látszik, ez a Paks erőssége. Szeretnék mielőbb teljes értékű tagja lenni a csapatnak, izgatottan várom a feladatokat” – tette hozzá kontraktusa aláírását követően a Paksi FC honlapján Kovácsik Ádám.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!