Labdarúgás

2024.08.10. 22:30

Hat veretlenül megvívott meccs után kikapott a Paksi FC

Véget ért a nagy sorozat. Hat veretlen meccs után Zalaegerszegen vereséget szenvedett a Paksi FC.

Lenzsér Bence (jobbról) és a paksiak megbotlottak Zalaegerszegen

Fotó: Szabó Miklós

A hazaiak első pontjaikat szerezték a mostani idényben, míg a Konferencia-liga selejtezőjében érdekelt, kupagyőztes Paksi FC egy-egy győzelem és döntetlen után első alkalommal veszített az OTP Bank Liga mostani kiírásában.

 A közepes iramú első félidő sok technikai hibát hozott mindkét oldalon. Helyzetek akadtak itt is, ott is, a nagyobbak a paksi kapu előtt. Bár a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát, a vezető találat megszerzése után is a hazaiak voltak veszélyesebbek, akár meg is duplázhatták volna előnyüket, de előbb Sajbán hibázott ziccerben, majd Dénes lövését védte Simon.

A második játékrészt Mim 22 méterről eleresztett életerős lövése vezette fel, mely után a keresztlécen csattant a labda, centimétereken múlt az újabb gól. Bognár György, a vendégek vezetőedzője négyet is cserélt a szünet után, próbálta erősíteni a támadó szekciót, de ez nem segített, sőt. Hiába volt többet a labda a Paksnál, a házigazdák jóval több veszélyt jelentettek a kapura, s előbb megduplázták előnyüket, majd végleg eldöntötték a három pont sorsát. Akár nagyobb arányban is vezethettek volna, de Simon többször nagyot védett. A hajrában szerzett paksi találat már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, s bár Böde az utolsó percben még eltalálta a kapufát, az újabb gól már nem jött össze.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-Paksi FC 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2379 néző, v: Pintér. ZTE: Gundel-Takács - Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes - Dénes (Csóka, 83.), Sajbán, Sankovic, Kiss B., Mim - Bakti (Németh D., 58.). Paksi FC: Simon - Vas, Kinyik, Lenzsér - Kovács K., Balogh B., Vécsei (Windecker, a szünetben), Gyurkits (Haraszti, 56.), Silye (Ötvös, 75.) - Tóth B. (Böde, 56.), Zimonyi (Szabó B., a szünetben). Gólszerzők: Bakti (21.), Mim (62.), Németh D. (68.), illetve Ötvös (83.). Sárga lap: Bakti (50.), illetve Gyurkits (51.), Haraszti (77.), Lenzsér (80.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!