Átigazolás

2024.08.21. 12:46

Szaúd-Arábiába csábítják Szappanos Pétert

A Nemzeti Sport információja Szaúd-Arábiában folytathatja pályafutását az egyszeres válogatott kapus. Szappanos Péter a hírek szerint már Csehországba sem utazott el a Pakssal.

Teol.hu

A paksi labdarúgók kedden autóbusszal utaztak el Csehországba, ahol klubtörténelmi mérkőzés vár rájuk csütörtök este: a Mladá Boleslav ellen a Konferencialiga rájátszásában lépnek pályára, a párharc győztese pedig feljut a harmadik számú európai kupasorozat főtáblájára. A Nemzeti Sport Online-on megjelent szerdai hír szerint nem tartott a többiekkel Szappanos Péter, akiért Szaúd-Arábiából érkezett ajánlat. Az egyszeres válogatott kapus már el is utazott a közel-keleti országba az átigazoláskor kötelező orvosi vizsgálatokra.

Szappanos Péter még sorsdöntő Konferencialiga-párharc előtt távozhat Paksról
Szappanos Péter még sorsdöntő Konferencialiga-párharc előtt távozhat Paksról

A 33 éves kapusért a hírek szerint Belgiumból is érkezett ajánlat, de ha az orvosok mindent rendben találnak, valamint a paksi klub olyan ajánlatot kap, amelyre nem lehet nemet mondani, Szappanos Péter Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását. A hálóőr 2023 nyarán az NB I-ből kiesett Budapest Honvédtól érkezett az atomvárosiakhoz, akiknek a kapuját 31 bajnoki mérkőzésen védte, ezek közül kilencen gólt sem kapott. Elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a 2023/2024-es szezon beleíródott Paksi FC történelemkönyvébe. A klub tizenhárom év után ismét ezüstérmet szerzett az élvonalban, először hódította el a Magyar Kupát, ezzel pedig ismét kilépett a nemzetközi kupaszínpadra, ahol egy párharc választja el a csapatot a főtáblától.

Az idei Európa-bajnokságot megjárt hálóőr értékét 500 ezer euróra becsüli a mértékadó Transfermarkt. Az ügyben kerestük a paksi klubot, de nem kívánták kommentálni a hírt, csupán annyit mondtak, hogy az átigazolásokkal kapcsolatos információkat a klub hivatalos honlapján és közösségi oldalán publikálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!