Labdarúgás

2024.08.11. 15:24

Túl magas ez az osztály a megfiatalított Dunaföldvárnak

Egyelőre még nem vette fel az NB III-as bajnokság ritmusát a megfiatalított csapat. A Dunaföldvár most a Fradi otthonában szaladt bele egy nagy vereségbe.

Teol.hu

Sejteni lehetett, hogy nem lesz ez egy egyszerű szezon az FC Dunaföldvár számára. Az előző idényben ötödik helyezett – sokáig éremért is harcoló – földvári alakulat anyagi problémák miatt teljesen szétesett, az összes játékosa eligazolt, s távozott a sikeredző, Varga Balázs is. Sokáig arról szóltak a hírek, hogy nem indul az NB III-ban az újjáalakult csapat, amely végül fiatalokkal tűzdelte tele a keretét, és mégis nekifutott a harmadosztály küzdelmeinek. 

Nem indult jól a szezon, a Pécsi MFC vendégeként 8–0-ra maradt alul a Dunaföldvár, amely szerdán, a hétközi fordulóban az újonc FC Főnixtől is kikapott (3–4), most pedi a Fradi második csapata ellen szaladt bele egy újabb komolyabb vereségbe. Nem a földvári srácokon múlott, hogy csak öt lett a vége, jó pár fordulónak el kell még telnie, amíg a Duna-parti alakulat belerázódik a ritmusba. 

Ferencvárosi TC II–FC Dunaföldvár 5–0 (3–0)
Budapest, Népliget, v.: Juhász D. (Keszthelyi T., Hegedüs-Barát)
Ferencváros: Radnóti – Madarász (Kokovai, a szünetben), Lukács D. (Ladányi G., 59.), Fenyvesi G., Gágyor, Horváth B. (Lestál, 59.), Takács Á., Molnár M., Serdiukov (Nemes, a szünetben), Bagi, Berényi E. (Birkás, a szünetben). Edző: Korolovszky Gábor. Dunaföldvár: Kovács F. – Vasiljevic, Balogh Á., Rónaszéki (Balázs N., 67.), Borbás (Büki, a szünetben), Zoboki Á. (Mátrai-Zsurzs, 79.), Csoma-László (Zoboki L., 64.), Horváth B., Kilin (Kőmíves, 69.), Polgár, Szita. Edző: Nyilasi Bálint. Gól: Gágyor (5.), Bagi (14., 58.), Rónaszéki (21., öngól), Nemes (91.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!