Női foci

2024.09.10. 08:35

A hazai kapufa nem a Pakssal volt a soproniak ellen – képgalériával

Idei első hazai mérkőzésén 3–0-s vereséget szenvedett a Paksi SE az újonc Sopron Egyetem csapatától a női NB II-es focibajnokság Nyugati csoportjában.

Teol.hu

A Tatabánya otthonában aratott siker után a másik újoncot fogadta Horváth György együttese, amely nem tökéletesen, de fölényben játszott az első félidőben. Helyzetei ugyanakkor kimaradtak (több kapufát lőttek és ziccereket hagytak ki a paksiak), és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Sopron ezt kihasználva kevés lehetőségei közül egyet gólra váltott.

Horváth György együttese váratlan vereségbe futott bele
Horváth György együttese váratlan vereségbe futott bele 
Fotó: Molnár Gyula

Fordulás után leblokkoltak az atomvárosiak, nem tudtak annyi és olyan minőségű helyzetet teremteni, ami legalább az egyenlítéshez elegendő lett volna. A frissítés sem jött össze, az soproniak pedig két helyezkedési hibát kihasználva eldöntötték a mérkőzés.

„Úgy készültünk, folytatjuk a múlt heti jó játékot, ami az első félidőben többé-kevésbé sikerült. Bosszantó, hogy nem játéktudásban nőttek fölénk vendégeink, hanem akaratban, ezen változtatnunk kell. A látottak alapján ez egy nem várt vereség volt” – fogalmazott a klub honlapján Horváth György.

A paksiak szombaton 12 órakor a ZTE FC együttesét fogadják.

NB II, Nyugati csoport, 2. forduló
Paksi SE–Soproni Egyetem 0–3 (0–1)
Paks, v.: Véghelyi (Földi, Fekete)
Paks: Kerekes – Patai (Lengyel D., 55.), Marosi, Debreceni K. (Vadász, 79.), Szűcs L. (Soós, 62.), Tancsa (Kőmíves, 62.), Boda Zs., Kiss Laura Melinda, Horváth M. (Csere, 55.), Kiss Laura Beáta (Botos, 79.), Győrfi N. Edző: Horváth György
Gólszerző: Orbán Ábnerné Hajdu (8.), Udvari (47.), Kleinert (63.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!