Tenisz

2024.09.15. 08:30

A Heitzmann-Szabó duó nyerte a Nyári Kupát

Nyári Kupa néven páros tenisztornát rendezett a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület. A verseny különlegessége volt, hogy ezúttal sorsolták a párokat.

Steinbach Zsolt

Tizenkét páros indult a megmérettetésen – tájékoztatott Schalli Ádám, az egyesület tenisz szakosztályának vezetője. Ezúttal nem összeszokott duók indultak: a 12 kiemelt versenyző mellé a kezdők közül sorsoltak párt, így az esélyek jobban kiegyenlítődtek.

Schalli Ádám adta át a második helyezetteknek járó díjat Hámori Róbertnek és Kovács Istvánnak
Schalli Ádám adta át a második helyezetteknek járó díjat Hámori Róbertnek és Kovács Istvánnak
Forrás: Beküldött fotó

Három négyes csoportban körmérkőzés zajlott, majd a három csoportgyőztes játszott egymás ellen. Az első helyet a Heitzmann János-Szabó Gábor duó szerezte meg, második lett a Kovács István-Hámori Róbert duó, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Ferencz Tibor-Pörzse Balázs kettős állhatott fel.

Schalli Ádám elmondta, hogy zajlik a városi egyéni teniszbajnokság is, feltehetően a forróság miatt azonban az idei nyáron kevesebb mérkőzést játszottak a résztvevők. A lemaradást szeptember végéig, vagy esetleg a szezon meghosszabbításával igyekeznek behozni. Mivel a jelek szerint a páros játék egyre népszerűbb, elképzelhető, hogy jövőre párosban is indítanak bajnokságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!