Elismerés

2024.09.15. 11:15

Az Atomerőmű SE elismerésben részesült a SOSZ díjátadóján

Az Atomerőmű SE is elismerésben részesült a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) eseményén, ahol az olimpián és paralimpián eredményes sportegyesületeket köszöntötték.

Teol.hu

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint a sportegyesületek nélkül a magyar sport nem lenne ott a világtérképen, ahol most, a nyári olimpiai és paralimpiai játékok után van. A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) pénteki rendezvényén hozzátette, ott kezdődik a sportoló fiatalok megszólítása, ott kezdődik el a kiválasztás, aztán „a helyes útra terelés”. Majd mindez az egész út menedzselésével folytatódik, amíg ezek a sportolók eljutnak odáig, hogy egy olimpián vagy paralimpián képviselhetik a hazájukat. 

Dr. Kovács Antal, az Atomerőmű SE elnöke (balra) és Bedecs Ferenc, a klub kajak-kenu szakosztályának vezetője vette át az elismerést a SOSZ díjátadóján
Dr. Kovács Antal, az Atomerőmű SE elnöke (balra) és Bedecs Ferenc, a klub kajak-kenu szakosztályának vezetője vette át az elismerést a SOSZ díjátadóján
Forrás: Atomerőmű SE

Deutsch Tamás SOSZ-elnöke kiemelte, az elismerés elsőként a sportolókat, az őket felkészítő edzőket, illetve a sportolók családját illeti, de azoknak a műhelyeknek és közösségeknek a teljesítményét is elismeri, amelyeknek színeiben készülnek és versenyeznek a sportolók.

A párizsi olimpia legeredményesebb magyar egyesülete a Budapesti Honvéd SE lett, mögötte az Újpesti TE zárt másodikként, a BVSC-Zugló pedig harmadikként. Az ASE – a 65 magyarországi egyesület között – a nyolcadik helyen végzett a kajakozó Pupp Noémi két bronzérmének és cselgáncsozó nővére, Pupp Réka ötödik helyének köszönhetően. A szintén dzsúdós Gercsák Szabina helyezetlenül zárt Párizsban. 

Az elismerést dr. Kovács Antal elnök és a kajak-kenu szakosztály vezetője, Bedecs Ferenc vette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!