Atlétikai csapatbajnokság

Tegnap, 8:30

Középmezőnyben zárt a Szekszárd a csapatbajnokságban, kiesett a Bonyhád

Esőzéssel vegyített szeles időben tartották meg a fővárosi Lantos Mihály Sportcentrumban hétvégén a csapatbajnokságot, ahol az AC Bonyhád, a Szekszárdi Sportközpont és a Tamási TAM-BAU AC is a második divízióban versenyzett.

Berg Sándor

A csapatbajnokság az verseny, ahol elsősorban a klubért küzdenek a sportolók, annak reményében, hogy minél előrébb végezzenek a divíziójukban. Az egyes versenyszámokban az első tizenhat helyezett szerzett pontot fordított leosztásban, vagyis a győztes tizenhat ponttal gazdagodott, a tizenhatodik pedig egy pontot szerzett.

Kling Réka kiváló szereplése a csapatbajnokságon kevés volt a Bonyhádnak a bennmaradáshoz
Kling Réka kiváló szereplése a csapatbajnokságon kevés volt a Bonyhádnak a bennmaradáshoz

A Tolna vármegyei klubok külön versenyét a szekszárdiak nyerték, akik 320,5 ponttal a nyolcadik helyen végeztek a tizenhat klubot felvonultató mezőnyben. Gaál László, Scherer Tamás és Szőke Gergő tanítványai nagyot léptek előre, tavaly ugyanis éppen, hogy bent tudtak maradni. 

Most a klub segítségére tudott lenni Szemerei Levente, aki – egy héttel a magyar bajnokság megnyerését követően – félmaratonon első, 5000 méteren második helyen zárt éppúgy, ahogy Végh Zsombor 3000 akadályon. A legtöbb pontot azonban Deli Bence jegyezte, aki három számban indult (400 méter, 400 gát, 4x400 váltó) és negyven egységet tett a közösbe. Őt Erdélyi Péter (magasugrás, hármasugrás, gerelyhajítás) és Gyányi Zsombor (4x400, 1500, 5000) követte 35-35 ponttal.

Az összesített tabella 11. helyén végzett 244 ponttal a Tamási, amelynél Dr. Stefanovits Ágnes kalapácsvetésben harmadik, diszkoszvetésben hatodik, a 4x100 méter váltóval a 11. helyen végzett, egyben a klub legeredményesebb tagja lett a 31 szerzett ponttal. A dobogó legfelső fokára állhatott fel kalapácsvetésben Beke Zétény, megelőzve két klubtársát, Jankó Dominiket és Kimmel Tamást, míg Beke Petra női diszkoszvetésben végzett harmadik helyen.

A bonyhádiaknál Kling Réka súlylökésben és diszkoszvetésben győzött, kalapácsvetésben második lett (ez 47 pontot jelentett), de így sem sikerült az utolsó pozíciónál feljebb végeznie a völgységi klubnak, amely 160,5 gyűjtött ponttal kiesett a második divízióból.

A dombóvári Vindics-Tóth Lili Anna (balra) lett a csapatbajnokság 1. divíziójának legeredményesebb sportolója
A dombóvári Vindics-Tóth Lili Anna (balra) lett a csapatbajnokság 1. divíziójának legeredményesebb sportolója
Fotó: Kovács Péter

Vármegyei nevelések a csapatbajnokságon

Az 1. divíziót a Budapesti Honvéd SE nyerte, megvédve tavalyi elsőségét. A fővárosiak legeredményesebb sportolója a dombóvári születésű Vindics-Tóth Lili Anna volt, aki az 5000 métert megnyerte, 1500-on harmadik, 800-on ötödik lett. A kétnapos versenyen Farkas-Ohn Kinga is kifutotta magát, az ezüstérmes gödöllői MATE szekszárdi atlétája félmaratonon negyedik, 5000 méteren ötödik, 1500-on hetedikként ért célba, míg a bronzérmes Ferencváros sportoló bonyhádi Városi Roland 400 méteren ötödik lett, a 4x400-as váltó tagjaként győzelmet ünnepelhetett. A szintén völgységi Böndör-testvérek uralták a 2. divízió rúdugrását: a Márton első, Dániel második helyen végzett, hozzásegítve a Győri AC-t a bajnoki címhez és a feljutáshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!