Női futsal

2024.09.09. 18:40

Díjátadó és tolna-mözsi siker a bajnoki nyitányok – galériával

Az újonc Eger elleni nagyarányú győzelemmel kezdte a női futsal élvonalbeli bajnokságot a Tolna-Mözs együttese.

Berg Sándor

Elismerések átadása vezette fel a bajnoki nyitányt, a Magyar Labdarúgó-szövetség részéről Nagy Mátyás, az MLSZ Versenybizottság futsal versenybiztosa díjazta az előző idény legjobb kapusának megválasztott Deczki Vandát, a női szakág év edzőjét, Reveland Zoltánt, valamint a gólkirály Folk Zsuzsannát. A tolna-mözsi klub részéről Simon Ferenc köszönte meg a távozó csapatkapitány, Szalkai Kitti elmúlt nyolc szezonban nyújtott munkáját, valamint emlékplakettet adott az öt éve a klub kötelékéhez tartozó Nagy Noéminek.

Kiss Grétáék győzelemmel kezdték a bajnokságot
Kiss Grétáék győzelemmel kezdték a bajnokságot
Fotó: Mártonfai Dénes

A gólok sorát stílszerűen a gólkirálynő kezdte meg és Folk Zsuzsanna találata is zárta le a mérkőzést. A kettő között nagyot küzdött az újonc Eger, de a Thelena Kupával ellentétben (a felkészülési tornán 3–3-ra végeztek) ezúttal nem tudta megszorongatni az előző idény ezüstérmesét.

A bajnokságban most két hét szünet következik (legközelebb a másik újonc Almásfüzitőhöz utazik a Tolna-Mözs), de Deczki Vanda, Folk Zsuzsanna, Kiss Gréta és Wiesner Dalma a magyar válogatott táborában készül az októberi világbajnoki selejtezőkre. Frank Tamás szövetségi kapitány együttese pénteken Gornja Radgonában, vasárnap Nagykanizsán játszik felkészülési mérkőzést Szlovéniával.

NB I, alapszakasz, 1. forduló
Tolna-Mözs–Eger SE 8–2 (3–0)
Tolna, v.: Szappanyos (Mihálovics, Tóth T.)
Tolna-Mözs: Deczki – Németh-Bajcsy, Szabó B., Romanoczki, Folk Zs. Csere: Németh N., Fekete E., Wiesner, Sajabó, Kiss G., Réthalmi, Nagy N. Edző: Reveland Zoltán
Eger: Andor – Kota Sz., Végh K., Pintér P., Kovács N. Csere: Gyöngy G., Nagy D., Bíró P. Edző: dr. Vitányi László
Gólszerző: Németh-Bajcsy (11., 14., 33.), Folk Zs. (7., 40.), Sajabó (22.), Romanoczki (25.), Wiesner (31.), illetve Gyöngy G. (29.), Pintér P. (36.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!