Kézilabda

2024.09.17. 11:00

Az egyéni hibák nem fértek bele a Hőgyésznek a PEAC ellen

Több, mint egy tucat egyéni hibát elkövetve saját magát verte meg a Hőgyészi SC az PTE PEAC ellen a férfi NB II-es kézilabda-bajnokság nyitófordulójában, így csak a félidők elején tudta szorossá tenni a mérkőzést a bajnokesélyes ellen.

Berg Sándor

Öt perc után 0–3-at mutatott a tamási Vályi eredményjelzője, a vendéglátó azonban újabb öt perc elteltével egalizálta az eredményt (5–5). Döntetlenről ugyanakkor ismét a PEAC tudott meglépni, a nyáron jól erősítő baranyaiak a felállt fal ellen nehezen találtál a fogást, azonban a Hőgyész hibáiból élve hatgólos előnyre szert tudott tenni a félidőben. Fordulás után 3–1-gyel indított a HSC (17–21), de újfent előjöttek a technikai hibák, azokból a leindítások, amivel a mérkőzés is eldőlt. A különbség akár nagyobb is lehetett volna, ha Farkas Gábor (11/38) és Hudra Milán (4/11) nem véd jó százalékkal.

Saját hibák okozták a Hőgyész (labdával Szakcsi Dávid) vesztét
Szakcsi Dávidék
Fotó: Kiss Albert (archiv)

NB II, E csoport, 1. forduló
Hőgyészi SC–PTE PEAC 29–36 (14–20)
Tamási, 100 néző. V.: Salamon G., Tóth J.
Hőgyész: FARKAS G. – Teimel, VALD 4, MIKITA 8 (1), Gadányi, SZŰCS P. 11 (3), Szakcsi 1. Csere: HUDRA, Gadányi, Szabó T., Vojkovics Gy., Széles 1, Bujtás 1, Cseszkó 2, Pencs 1. Edző: Héger Zsolt
Kiállítások: 12, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 5/4, illetve 2/2.

– A játékvezetők érdekes felfogásban fújták a mérkőzést, amihez nem tudtunk alkalmazkodni. A két csapat közti különbség mégsem emiatt, hanem a technikai hibák és az eladott labdák száma miatt alakult ki. Ezeknek a száma elérte a tizenhetet, amiből tizenegy gólt kaptunk, mi pedig kihagytunk nyolc ziccert. Ezeknek a számát kell leredukálni, ha győzni szeretnénk egy ilyen kaliberű csapat ellen – fogalmazott Héger Zsolt, a hőgyésziek edzője.

A HSC vasárnap 18 órakor a Nagyatád vendégeként lép pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!