Női labdarúgás

2024.09.14. 10:28

Most már szeretne egy „nagyvadat” elejteni a Szekszárdi WFC

Kevésen múlott, hogy pontot raboljon a győriek otthonából a Szekszárdi WFC, amely egy 80. percben bekapott góllal maradt alul a kisalföldiek otthonában. Micskó Márk szerint napról napra jobbak lesznek.

Teol.hu

Micskó Márk, a szekszárdiak vezetőedzője látja csapatán a fejlődést

Fotó: Makovics Kornél

Történelmi pillanathoz értek el a szekszárdiak a győri bajnokijuk 64. percében, amikor is Acsádi Petra nagyszerű mozdulattal fejelte a hazaiak kapujába a labdát. A remek góllal nemcsak az addigi hátrányát egyenlítette ki a WFC, hanem egyúttal az első NB I.-es gólját ünnepelhette az ETO ellen. Az előző két szezonban nem sikerült betalálni a zöldeknek, akik 8–0-ra, 6–0-ra, 5–0-ra és 3–0-ra nyerték meg az eddigi bajnokikat.

Az előző két szezonban ezüstérmes győriek a végén ugyan megszerezték a három pontot érő góljukat és 2–1-re győztek, de a szekszárdi lányoknak bőven jár a dicséret ezért a produkcióért. 

– Mindkét félidőben voltak lehetőségeink, ezért csak azt tudom mondani, le a kalappal a játékosaim előtt, szervezettek voltak az elejétől a végéig. Bár jobb csapat a Győr, de mi jó felfogásban játszottunk. A célunk természetesen elérhető volt, hogy ne kapjunk 7-8 gólt, hanem végig partiban legyünk velük. Ez megvalósult, és bízunk benne, hogy hamarosan egy ilyen „nagyvadat” is képesek leszünk elkapni és térdre kényszeríteni – mondta az összecsapás után Micskó Márk, a szekszárdiak vezetőedzője. 

A szakember által említett „nagyvad” – ha nem is olyan nagy, akár a DVTK is lehet. A borsodiakat az eddigi négy NB I.-es összecsapás alkalmával csupán egyszer sikerült legyőzni, két évvel ezelőtt 2–0-ra nyert a Szekszárd, amely azzal a sikerrel maradt bent az első osztályban.

A diósgyőriek egyszer 3–1-re, egyszer 4–1-re győztek, egy alkalommal pedig 2–2-re végeztek a felek.  

– Ha azt a fajta fegyelmezett és szervezett játékot tudjuk nyújtani, amit az elmúlt két fordulóban, akkor lehet esélyünk a Diósgyőr ellen hazai pályán. Fejlődik a csapat napról napra, hétről hétre, ami nekünk külön öröm. Vannak nehézségeink, de szeretném, ha a lányok nem elégednének meg az előző két mérkőzéssel, hanem még többet tennének a csapatért. Tudjuk, hogy másak az esélyeink a DVTK-val szemben, de természetesen most is győzni akarással megyünk fel a pályára – tekintett előre a szombati összecsapásra Micskó Márk.

Simple Női Liga, NB I., a 4. fordulóban. 
Szekszárdi WFC–DVTK, Szekszárdi Sportközpont, szombat, 15 óra. Vezeti: dr. Hegyi Eszter (Szabó Laura, Bán Kristóf). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!