Feljelentették

Tegnap, 10:53

Két órán belül kétszer fogták meg a rendőrök a rozoga járművével furikázó, vezetéstől eltiltott decsi férfit

A szekszárdi rendőrök két óra alatt kétszer fogták el azt a Decsen élő férfit, akit a bíróság több évre eltiltott a vezetéstől. Ráadásul olyan autóval közlekedett, ami műszaki szempontból alkalmatlan volt a közlekedésre.

Teol.hu

 A vármegyeszékhelyen járőröztek a napokban az egyenruhások, amikor nem sokkal reggel fél 8 után egy rossz műszaki állapotú kocsi közeledett feléjük. A sofőr felőli oldalon hiányzott a visszapillantó tükör, valamint a bal oldali ajtókon sem elöl, sem hátul nem voltak kilincsek, továbbá az ablakokat faékekkel támasztották ki – tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autó műszaki szempontból alkalmatlan volt a közlekedésre (fotó: police.hu)

A járőrök megállították, és ellenőrizték a sofőr adatait. Kiderült, hogy a 47 éves decsi férfit a bíróság néhány hónapja jogerősen több évre eltiltotta a vezetéstől. Ráadásként jelenleg is folyik ellene eljárás hasonló bűncselekmény miatt. A rendőrök eltiltás hatálya alatti vezetés miatt büntető-, míg a rossz műszaki állapotú autóval való közlekedés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene.

Az intézkedés végén elengedték a férfit, akinek felhívták a figyelmét, hogy nem ülhet volán mögé. Az egyenruhások még írták a feljelentéseket, amikor egy másik járőrpáros újra megállította Szekszárdon a sofőrt a rossz állapotú kocsival. A férfi tudta, hogy nem vezethetne, ennek ellenére ült a volán mögé. 

Leszerelték a rendszámot is (Fotó: police.hu)

A 47 éves sofőrt újra előállították, és újabb feljelentések készültek vele szemben. A zsaruk ezúttal elvették tőle a kocsi kulcsát és rendszámot is leszerelték, nehogy újra késztetést érezzen arra, hogy a volán mögé üljön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában