Klubvilágbajnokság

9 órája

Megszorongatta a világklasszisokkal érkező Csöcsiangot a Bonyhád!

Az olaszországi Algheróban zajló strandlabdarúgó klubvilágbajnokság utolsó csoportkörében a Bonyhád BFC 6–5-re kikapott a világsztárokat felvonultató Csöcsiangtól.

Berg Sándor

Többek között a strandfoci „Cristiano Ronaldójának” számon tartott portugál Jordan Santost, illetve honfitársa, a kétszeres világ- és Európa-bajnok Martins testvérek vezette Csöcsiang 2–0-s vezetésre tett szert, de a völgységiek még az első harmadban fordítani tudtak. A brazil sikeredző, Marcelo Mendes irányította ázsiaiak a második játékrész egyenlítettek, majd Jordan duplájával visszavették a vezetést (5–2). A két spanyolnak, Ramy-nak és Kumannak köszönhetően hat perccel a vége előtt egalizált a Bonyhád, így minden tudását be kellett vetnie a klasszisokat soraiban tudó kínai gárdának a sikerhez., amihez Léo Martins második találata kellett.

Megnehezítette a Bonyhád BFC a világsztárokkal felálló kínai csapat dolgát
Megnehezítette a Bonyhád BFC a világsztárokkal felálló kínai csapat dolgát
Forrás: Bonyhád BFC

Szász Dávid együttese így három ponttal zárta a csoportkört, miután a német Rostocker Robben ellen játék nélkül győzött, a salvadori Barra de Santiagótól pedig 4–3-as vereséget szenvedett. A hat darab négycsapatos csoport első két helyezettje automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, hozzájuk csatlakozik a négy legjobb csoport harmadik. Ha nem fordult a feje tetejére a világ, a Bonyhád BFC folytathatja szereplését a klubvilágbajnokságon.

Klubvilágbajnokság, csoportkör, 3. forduló
Bonyhád BFC–Csöcsiang Ningbo TMS FC (kínai) 6–7 (3–2, 0–1, 3–4)
Gólszerző: Kuman (8., 30.), Ramy (12., 29.), Szabó D. (9.), Riduan (36.), illetve Léo Martins (4., 33.), Cai (18., 32.), Jordan (25., 25.), Liu (6.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!