Kosárlabda

2 órája

Ráijesztett a szekszárdiakra a BKG, de a végére bedarálta a hazaiakat a KSC

Volt egy időszak, amikor a BKG ráijesztett a Tarr KSC-re, de a végül sima győzelmet aratott a szekszárdi kosárcsapat a női NB I nyitókörében.

Rónai Gábor

Kathryn Westbeld nagyszerű teljesítményt tett le az asztalra Szigetszentmiklóson

Augusztus végén 105–50-re verte a szigetszentmiklósiakat felkészülési mérkőzésen a Tarr KSC Szekszárd, s ha hasonlóan fölényes sikerrel nem is számoltak a kékek, azért abban a reményben keltek útra, hogy győzelemmel indítják majd a 2024/2025-ös szezont. 

Magyar Bianka csapata két tétmeccsel (a cseh Zabiny Brnóval vívott selejtezőt az Euroligáért a KSC) a lábában érkezett meg a vasárnapi bajnokira, amelynek első pontjait Zsámár Panna révén ugyan a hazaiak szerezték, de a negyedet már 13 pontos előnnyel zárta a Szekszárd. A BKG 5–2-es vezetése után egy 10–0-s szériát építettek fel Boros Júliáék, amivel meg is adták a meccs ritmusát. Szépen járt a labda kézről kézre, jól védekeztek a vendégek, nagyon úgy nézett ki, hogy ebből is egy kiütéses siker lesz. Azán valami megtört, 29–13-ról elkezdtek kapaszkodni a hazaiak, akik egy 12–0-ás futással odaértek a KSC nyakára (25–29), meg kellett rázniuk magukat Kathryn Westbeldéknek, hogy ne kapjanak vérszemet a vendéglátók. 

A nagyszünet után – ki gondolta volna ezt az első negyed után? – kiegyenlített a BKG (40–40). Szerencsére gyorsan kapcsoltak a szekszárdiak, és nem engedték, hogy még egyszer átvegyék a vezetést a hazaiak. A szigetszentmiklósiakat a harmadik etapban még vitte a lelkesedésük és a szívük, de a záró negyedben végképp lerázta ellenfelét a Szekszárd, amely az elsőhöz hasonlóan ezúttal sem ismert kegyelmet. Ez volt az a játék, amelyet az egész szezonban szeretne látni Magyar Bianka vezetőedző, s ez az a játék, amelyik majd kell a nagy rangadókon. Most még belefért, hogy legyenek hullámvölgyek, most még azok a meccsek jönnek, amelyeken lehet gyakorolni, javulni, épülni. 

Mindenesetre így is biztatóbb lett a győzelem, mint amilyennel a tavalyi szezont indította a Tarr KSC, amely akkor hazai pályán 79–77-re győzte le a szigetszentmiklósiakat. A sikerből ketten is dupla duplával vették ki a részüket: Kahryn Westbeld 22 ponttal és 11 lepattanóval, Marena Whittle 14 ponttal és 10 lepattanóval zárt. Szerdán 15.45 órától folytatás a Darazsak Sportakadémia ellen – Sopronban. 

Női kosárlabda NB I, 1. forduló
BKG Prima Natura Szigetszentmiklós–Tarr KSC Szekszárd 69–90
(7–20, 22–18, 20–23, 20–29). Szigetszentmiklós, v.: Fodor A., Nyilas I., Rácz Zs. 
Szigetszentmiklós: Haines 15, Zsámár P. 8/6, Rozmán 12/6, Koch D. 2, Juhász A. 10. Csere: Vári 12/3, Zsámár L. 6/6, Csoma, Kovács K. 4
Szekszárd: Bejedi 10/6, Boros J. 9, Holcz 9/3, Westbeld 22/3, Johnson. Csere: Whittle 14/12, Mányoky 6, Theodoreán 5/3, Baa 13/3, Horváth B. 2, Szücs G. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában