Kézilabda

2024.09.17. 08:35

Vállalható vereséggel mutatkozott be a Szekszárd új vezetőedzője

A női NB II-es kézilabda-bajnokság nyitányán tizenöt góllal, 33–18-ra alulmaradt a PTE PEAC vendégeként a Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

Teol.hu

Nem a legideálisabb körülmények között kezdte új korszakát a Szekszárd, amely amellett, hogy az NB I/B-ből kiesett és oda visszavágyó pécsiek vendégeként indították a szezont, Tatai Tamás sérülés és betegség miatt több játékosára sem számíthatott. A PEAC 5–1-et, a Fekete Gólyák két kiállítást hozott össze az első kilenc percben, de a vendégek ezt a különbséget az első félidőben még úgy-ahogy tudták tartani a lépést az egyetemista lányok ellen. A 38. percben már tíz gól volt közte (21–11), a folytatásban a pécsiek fizikailag felőrölték a vendégeket.

Bognár Zsanett (labdával) nemcsak a Szekszárd, de a mezőny legeredményesebb játékosa volt
Bognár Zsanett (labdával) nemcsak a Szekszárd, de a mezőny legeredményesebb játékosa volt
Fotó: Mártonfai Dénes

NB II, E csoport, 1. forduló
PTE PEAC-SIPO–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 33–18 (15–8)
Pécs, 90 néző. V.: Bán-Farkas L., Székely Z.
Szekszárd: Schell G. – Kapás T. 1 (1), Bognár Zs. 8, Dinnyés D. 4, Szentes L. 2, Farkas A. 2, Pataki N. Csere: Péti A. (kapus), Orbán E., Köbli Á., Tompai L., Müller K. 1. Edző: Tatai Tamás
Kiállítások: 4, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1.

„Tudtuk, hogy nem a magasabb osztályból kieső, igen komoly játékerőt képviselő Pécset kell legyőznünk, de amíg bírtuk szuflával, addig küzdöttünk. A nehezén túl vagyunk, számunkra most kezdődik majd a pontvadászat” – értékelte a találkozót Tatai Tamás.

A szekszárdiak szeptember 22-én, 17 órakor a Dunaújvárosi Kohász KA U21-es csapatát fogadják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!