Labdarúgás

2024.09.01. 18:03

Völgységi el Clasico: a Bonyhád VLC nyerte meg a történelmi bajnokit

Először játszott az NB III-ban egymással a Bonyhád VLC és a Majosi SE. A Völgységi el Clasico egyetlen gólt hozott, ezt a hazaiak szerezték.

Teol.hu

Pál Achilles (a labdával) találata döntötte el a rangadót a Bonyhád VLC javára

Fotó: Mate Reka

Történelmi mérkőzésre készült a völgységi város vasárnap: a házigazda BVLC és a Majosi SE először találkozott az NB III-as bajnokságban. Jöttek is a drukkerek szép számmal, jóval több mint ötszázan foglaltak helyet a lelátón és állták körül a pályát övező korlátokat, amikor Szalai László játékvezető a sípjába fújt. A piros-fehérbe öltözött szimpatizánsok voltak többségben, de szép számmal jöttek Majosról is, a Hangulat Presszótól együtt vonult a tábor egy része a Sport utcába. 

Küzdelemből nem volt hiány, de hát ilyen szokott lenni egy Völgységi el Clasico
Küzdelemből nem volt hiány, de hát ilyen szokott lenni egy Völgységi el Clasico
Fotó: Mate Reka

A két csapat legutóbb 2022-ben találkozott, akkor a majosi pályán a hazaiak győztek 2–0-ra – azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Tiszán is. 
Mára egyetlen játékos maradt hírmondónak az akkori kezdőkből – Pál Achilles azonban már nem a majosiak, hanem a bonyhádiak szerelésében futott ki a pályára. Nem gondoltuk, hogy ő lesz végül a hős, a főszereplő, de így lett.

Pál Achilles értékesítette a 71. percben a bonyhádiak javára kezezésértmegítélt tizenegyest, s mivel rajta kívül senki sem tudott betalálni, a BVLC ezzel az egy góllal meg is nyerte a történelmi rangadót, és immáron hat ponttal állva egy pontra feljött a majosiakra a tabellán. A piros-fehérek négy vereség után tudtak győzni a bajnokságban, s 2021. október 24. után (amikor is 4–3-ra nyertek, szintén vendéglátóként) verték meg a városi riválisukat. 

Összességében azt lehet mondani, hogy a második félidőben a bonyhádiak többet tettek azért, hogy az övék legyen a három pont, de az is igaz, hogy az első félidőben a majosiak előtt is adódtak nagyobb lehetőségek. A zöldek jövő vasárnap az FC Dunaföldvárt fogadják (a majosi pálya felújítása miatt Bonyhádon), Sárai György együttese pedig a PTE-PEAC vendége lesz.  

NB III, Dél-Nyugati csoport, a 6. fordulóban
Bonyhád VLC–Majosi SE 1–0 (0–0)
Bonyhád, 700 néző. Vezette: Szalai L. (Blum D., Farkas G.). 
Bonyhád: Ipacs – Ladányi V., Bozóki, Márkvárt P., Babulják (Gulyás M., 57.), Pál M., Ladányi P. (Grósz, 70.), Ikladi, Sajnovics (Pál M., 70.), Kugler, Pintér M. Vezetőedző: Sárai György. Majos: Budzsáklia – Zsiga, Keresztes Z., Lőrinc D., Balog Á., Kovács L. (Szabó Z., 76.), Dávid Z. (Husvéth, a szünetben), Stampfel (Cs. Nagy, 65.), Abért, Hatvani (Kása B., 76.), Sztankó (Takács M., a szünetben). Vezetőedző: Varga Balázs.
Gólszerző: Pál A. (71., 11-esből).  

A másik két vasárnap délutáni mérkőzésen
FC Dunaföldvár–BFC Siófok 1–1 (1–0). V.: Virág A. (Varga L., Juhász Sz.). Gólszerzők: Csoma-László (45.), illetve Major Sz. (81., 11-esből). 
FC Főnix–Paksi FC II 3–2 (1–1). V.: Dévényi B. (Deme R. Vargha T.). Gól: Bolla (53., 75., mindkettőt 11-esből), Korponai (17.), illetve Galambos J. (44., 11-esből), Lapu (50.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!