Labdarúgás

2024.09.01. 19:32

Windecker József négy perc alatt nyerte meg a meccset a Paksi FC-nek.

A félidőben hátrányban volt a Puskás Akadémia ellen a Paksi FC, de végül 2–1-re győzött. Mindkét paksi gólt Windecker József szerezte.

Teol.hu

Két csalódott gárda várta a vasárnapi rangadót: mind a Paksi FC, mind pedig a Puskás Akadémia kiesett csütörtökön a Konferencialigából.
Utóbbinak fájhatott jobban a vereség, hiszen szó szerint lefocizták a nagynevű Fiorentinát, de az olaszok megúszták, és tizenegyesekkel ők mentek tovább. A paksiak pedig az idegenbeli 2–2 után idehaza simán kikaptak 3–0-ra a cseh Mladá Boleslavtól. 

Mindkét gárda nagy lehetőséget szalasztott el, s úgy futott ki a pályára a hazai rangadón, hogy javít, és feledteti (ha ilyet lehet egyáltalán feledtetni) a csalódást. A felcsútiak éllovasként, és százszázalékos mérleggel érkeztek, s Komáromi György távoli lövésével korán meg is szerezték a vezetést. Ezután átadták a kezdeményezést a Paksnak, s várták, hogy labdaszerzések után megiramodhassanak. Akadt is jó pár kecsegtető akciójuk, de újabb gólt nem tudtak lőni.

Ezt a szünet után gyorsan meg is bánták a vendégek, mert alig tíz percnyi játék után tizenegyest kapott a Paks (Lenzsér Bencét rúgták meg, s rövid videózás után a játékvezető meg is adta), a kapitány, Windecker József pedig higgadtan begurította azt a kapuba. Nem sokkal később megint Windecker villant, közelről, estében a kapuba (ugyanoda) kotorta a labdát. 

Máris sokkal jobb lett a hangulat paksi oldalon, s ez a játékosokra is átragadt, mert előbb Papp Kristóf, majd a csereként beküldött Haraszti Zsolt előtt adódott nagy lehetőség, de egyikből sem lett újabb paksi gól. 

Aztán VAR-oztak egyet a játékvezetők, de a Puskás nem kapott tizenegyest. Böde Dániel öt perccel a vége előtt a közönség fergeteges buzdítása mellett csinált egy remek egyéni akciót (a félpályáról indult, s rázott le két felcsútit), de amikor már lőni készült, utolérték és szerelték. 

A Paks idénybeli harmadik sikerét jegyezte, míg a felcsútiaknak megszakadt a győzelmi sorozatuk. 

A magyar futballválogatott Nemzetek Ligája-fellépései miatt a bajnokságban most két hétvégén nem rendeznek mérkőzéseket, a zöld-fehérek legközelebb szeptember 21-én, az ETO FC Győr vendégeként lépnek majd pályára. 

Közben pedig szeptember 15-én a Mezőörs vendégei lesznek a Mol Magyar Kupában, ahol ugyebár címvédőként a mostani fordulóban kapcsolódnak majd be a küzdelmekbe. 

OTP Bank Liga, a 6. fordulóban
Paksi FC–Puskás Akadémia 2–1 (0–1)
Paks, Paksi FC Stadion. Vezette: Pintér Csaba. Paksi FC: Simon – Kovács K. (Osváth, a szünetben), Vas, Kinyik, Lenzsér, Silye (Ötvös, 92.) – Windecker, Balogh B. – Papp K (Vécsei, 85.), Horváth K. (Böde, a szünetben) – Zimonyi (Haraszti, 74.). Puskás Akadémia: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Markgráf (Soisalo, 52.) – Nissilä (Duarte, 68.), Szolnoki (Plsek, 79.), Levi – Komáromi (Kerezsi, 79.), Colley (Puljic, 67.), Nagy Zs. Gólszerzők: Windecker (56., 60., az elsőt 11-esből), illetve Komáromi (15.). Sárga lap: Kovács K. (35.), Zimonyi (28.), illetve Nissilä (46.). 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!