Helyi sport

2 órája

Immár harmincegyedik alkalommal emlékeznek meg Drazsen Petrovicsról

Harmincegyedik alkalommal szervezik szombaton a Drazsen Petrovics emléknapot a szekszárdi sportcsarnokban, ahol különböző programok várják a kilátogatókat, és egy négycsapatos emléktornára is sor kerül.

Dahud Emil

A névadó, Drazsen Petrovics – akit Európában a kosárlabdázás Mozartjának is neveznek – tragikusan fiatalon, 29 évesen hunyt el 1993-ban, és idén október 22-én lett volna hatvanéves. A legendás horvát kosárlabdázó tiszteletére Harsányi Mária, a Tarr KSC Szekszárd nemrég Gerevich György nevelőedzői díjjal kitüntetett trénere minden évben emléknapot szervez a halála óta.

Drazsen Petrovics emléke előtt tisztelegnek Szekszárdon
Drazsen Petrovics emléke előtt tisztelegnek Szekszárdon

Az idei emléktornára a Tarr KSC Szekszárd fiataljai mellett még három utánpótlás-csapat érkezik: a Bajai Női Kosárlabda Klub, a Bonyhádi KSE és a PVSK NKA. Emellett a nap folyamán a résztvevőknek lehetősége nyílik visszanézni Drazsen legemlékezetesebb meccseit és megtekinteni a szervező-edző, Harsányi Mária ritkaságokból és relikviákból álló gyűjteményét. A vállalkozó szelleműek pedig büntető- és tripladobó versenyen is indulhatnak.

A délutáni zárómérkőzés előtt, 15 órakor megemlékezést tartanak, amit követően koszorúzásra és gyertyagyújtásra kerül sor a sportcsarnok előtt a Drazsen Petrovics tiszteletére ültetett fánál és az annak tövében található márvány emléktáblánál.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában