Edzői nyilatkozat

3 órája

„Úgy játszottunk, mint az ötéves gyerekek” – fakadt ki az edző a vereség után

Kritikus hangot ütött meg a spanyol Estudiantes ellen harminc ponttal elveszített Európa Kupa találkozó után Magyar Bianka, a Tarr KSC Szekszárd vezetőedzője.

Berg Sándor

Nem sikerült visszavágnia a Szekszárdnak a szinte napra pontosan egy évvel ezelőtti, 83–69-es idegenbeli vereségért a madridiaknak, akik ezúttal még nagyobb különbséggel, 96–66-ra győzték le Magyar Bianka együttesét. A KSC vezetőedzője két hét alatt megjárta a mennyet és a poklot csapatával, hiszen az Európa-kupa nyitófordulójában történelmi győzelmet aratott a görög Iraklisz otthonában, most pedig – a lengyel Polkowice elleni tavaly decemberi 89–56-os vereség után – súlyos vereséget szenvedett.

Magyar Bianka sem tudja csapata gyenge teljesítményének az okát
Magyar Bianka sem tudja csapata gyenge teljesítményének az okát
Forrás: FIBA

„Szörnyű teljesítményt nyújtottunk, úgy játszottunk, mint az ötéves gyerekek. Sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk összeszedettek, átrohantak rajtunk a spanyolok. Enerváltak voltunk, nem tudom, mi lehetett az oka, talán a hosszú utazás, ugyanis kimaradt egy éjszaka a csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy vasárnapra, a Pécs elleni meccsre összeszedi magát a társaság” – fogalmazott kritikusan a szerda esti vereség után Magyar Bianka, utalva arra, hogy a csapat kedden hajnali egy órakor indult Szekszárdról Madridba.

A nemzetközi kupában egy győzelemmel és két vereséggel álló Tarr KSC vasárnap szomszédvári rangadón fogadja a Djokics Zseljko trenírozta, Studer Ágnessel érkező, a bajnokságban ugyancsak öt győzelemmel álló NKA Universitas Pécs együttesét. A baranyaiak szintén szerdán léptek pályára az Európa-kupában, ahol hazai pályán 74–71-re kikapott a szintén spanyol Spar Gironától.

Európa-kupa, csoportkör, 3. forduló
Movistar Estudiantes (spanyol)–Tarr KSC Szekszárd 96–66 (30–17, 18–23, 23–11, 25–15)
Madrid, v.: Hodzic (német), Frosolini (olasz), Marques (portugál)
Estudiantes: SALVADORES 19/6, LATORRE 8, G. ALONSO 10, Banaszak 11/3, Ridard 13/3. Csere: BÜHNER 11/3, Wiard 3, Sharp 9/3, Okeke, Topuzovics 8, Camilion 4. Vezetőedző: David Gallego Moran
Szekszárd: Horváth B., Boros J. 13/9 , WESTBELD 23, Whittle 11, Johnson 2. Csere: Bernáth 6, Baa 4, Mányoky 1, Holcz R., Theodoreán 6 Vezetőedző: Magyar Bianka

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában