Kosárlabda

8 órája

Magyar Bianka: „Demoralizáló ziccereket kaptunk!” – videóval

A harmadik negyedben bukta el a Tarbes elleni nemzetközi kupameccset a Tarr KSC. Magyar Bianka szerint demoralizáló ziccereket kaptak a franciáktól.

Teol.hu

Nagyot harcoltak a szekszárdi lányok, de a franciák kihasználták magassági fölényüket

Fotó: Denes Martonfai

Nem lett meg a szekszárdi női kosárcsapat ötödik győzelme francia rivális ellen. Hiába kezdett biztatóan Magyar Bianka együttese, a Tarbes Bigorre Gespe a szünet után állva hagyta a KSC-t, s magabiztosan nyerte meg a két gárda szerdai Európa-kupa-találkozóját. 

Magyar Bianka szerint a negyedik negyedből építkezhetnek a jövőben
Magyar Bianka szerint a negyedik negyedből építkezhetnek a jövőben
Fotó: Denes Martonfai

„Az első félidőben szépen járattuk a labdát, de azzal valamit kezdeni kell, hogy amikor fáradni kezdünk, a hirtelen, kidolgozatlan dobásokhoz ragaszkodunk. A harmadik negyedben dőlt el a mérkőzés, illetve azzal, hogy tizenhét támadólepattanót engedtünk, amikből demoralizáló ziccereket kaptunk. Festéken belül nagyot harcoltak a lányok, de látszik, hogy hiányzik egy kimondott center a csapatból. A negyedik negyedből lehet építkezni, de meg kell találnunk a magasemberek elleni védekezéshez a megoldást” – fogalmazott az edzőnő.

Ami a magasemberek elleni védekezést jelenti, a szekszárdiak nem tudták kikapcsolni a nigériai Murjanatu Musát, aki káprázatos dupla duplával (két kiemelt statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredmény), 23 ponttal és 18 lepattanóval zárt. 

Magyar Bianka meglátásait osztotta a franciák edzője

Az első negyedben a részünkről nem beszélhettünk védekezésről, a huszonhat kapott pont rengeteg, ráadásul a Szekszárd jól dobta a triplákat. A mérkőzést egyértelműen a harmadik játékrészben nyertük meg, akkor elkezdtünk küzdeni a lepattanókért, amikből sok gyors indításos kosarat szereztünk. Pár év kihagyás után tértünk vissza a nemzetközi kupába, kis csapatként minden mérkőzésnek örülünk, ilyen közönség előtt pedig öröm játszani” – összegzett Francois Gomez, a franciák vezetőedzője.

A Tarr KSC egy győzelemmel és egy vereséggel áll így a csoportjában, s november 23-án a spanyol Movistar Estudiantes vendége lesz. 

Női Európa-kupa, G-csoport, 2. forduló
Tarr KSC Szekszárd–Tarbes Gespe Bigorre 59–68

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában