Kosárlabda

1 órája

Nem is gondolnák, mivel húzta ki a spanyolok méregfogát a KSC

Megvan a recept a szekszárdi győzelemre a madridi Estudiantes ellen. Marena Whittle kulcsszereplő lehet a párharcban.

Dahud Emil

Marena Whittle már szekszárdi szerelésben a Tarbes elleni Európa-kupa találkozón

Fotó: Denes Martonfai

Régi ismerőssel találkozik az Európa-kupában a Tarr KSC Szekszárd, amely azzal a Movistar Estudiantesszel játszik, amellyel az előző szezonban is összecsapott. Érdekesség, hogy Marena Whittle tavaly még a spanyolokat erősítette, most pedig már Szekszárdon játszik – és kulcsszereplő lehet.

Marena Whittle tavaly a spanyolok színeiben örülhetett győzelemnek
Marena Whittle tavaly a spanyolok színeiben örülhetett győzelemnek
Fotó: FIBA

A szekszárdi csapat nem jött ki jól a Movistar elleni összecsapásokból, az előző szezonban mindkét találkozóját elveszítette a spanyolokkal szemben az Európa-kupa 2023/24-es kiírásában. Az idegenbeli találkozón 83-69-re, itthon 56-54-re kapott ki a KSC. Marena Whittle akkor mindkét meccsen kiváló teljesítményt nyújtott – a spanyolok színeiben. Madridban 18 ponttal, 4 lepattanóval, és egy gólpasszal zárt csapata legjobbjaként, a KSC otthonában 12 pont, 5 lepattanó, és két gólpassz volt a mérlege.

Az olimpiát is megjárt ausztrál nyáron Szekszárdra tette át székhelyét, s a váltás bejött neki, hiszen a remek teljesítményeket Magyar Bianka csapatában is szállítja. Idén 13,4 átlagpont, 5,8 lepattanó, és 5 gólpassz a mérlege. Ő lehet az egyik kulcsszereplő a spanyolok elleni párharcban, mondhatni, a leigazolásával kihúzta a spanyolok egyik méregfogát a szekszárdi klubvezetés. 

A Movistar Estudiantes és a Tarr KSC Szekszárd összecsapása szerdán 20 órakor kezdődik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában