Labdarúgás

2 órája

Megint kivágta a rezet a Paksi FC, amely elvette a Fradi veretlenségét (képgalériával)

A Paksi FC sorozatban harmadszor verte meg saját pályáján a Ferencvárost, Böde Dániel a paksi ikon, a korábbi Fradi-kedvenc 149. gólját szerezte az NB I-ben.

Teol.hu

Böde Dánielt nem lehetett tartani, a paksi ikon főszerepet vállalt a Paks győzelmében

Fotó: Molnár Gyula

Némi meglepetésre a brazil cselgép, Saldanha nem volt ott a Fradi kezdőjében, a találkozóra százszázalékos mérleggel érkező vendég zöld-fehérek a korábbi paksi gólkirállyal, Varga Barnabással a soraikban várták a nagy rangadót. 

Nagyon jó volt látni, hogy ismét megtöltötték a drukkerek a paksi stadiont (Fotó: Molnár Gyula)

A Pakséban ellenben ott volt Böde Dániel, erre előzetesen senki sem számított, Bognár György megint jól megkeverte a lapokat. A szakember döntése a 35. percben kapott remek visszaigazolást, amikor a paksi ikon Osváth Attila beadása után Ibrahim Cissé és Stefan Gartenmann között jó tíz méterről fejelt a kapu bal oldalába. 

Akkor már Osváth korai góljával 1–0-ra vezetett a jól futballozó Paks, a Ferencváros láthatóan semmit sem tudott kezdeni a kiválóan összerakott atomvárosi csapattal, amely érezhetően feldobódottan játszott a teltházas stadionban. Bödének ez volt a 149. NB I-es gólja – ahogy az a paksi eredményjelzőn is gyorsan megjelent. 

Remek volt a hangulat, majdnem négyezerötszázan jöttek össze a Fehérvári útra – talán a drukkerek is érezték, hogy ez egy remek este lehet, vétek lenne kihagyni.

Nem is talált fogást a paksiakon a Ferencváros a félidőben, így kétgólos előnnyel mehettek el pihenőre a hazaiak. 

A szünetben hármat is cserélt a Fradi edzője, jött Saldanha is, aki rögtön egy helyzettel jelentkezett, de hosszan tolta meg a labdát, aztán adott egy majdnem gólpasszt, Tosin Kehinde lövését azonban bravúrral védte Kovácsik Ádám. 

Harmadjára viszont már nem hibázot a brazil, Kady Borges pedig szépített. Addig is nyomott a Fradi, de ezután még inkább a kapuja elé kényszerítette a paksiakat, akik küzdöttek, harcoltak, de érződött, hogy fogy az erejük. 

Bognár Gyögy is látta, hogy tennie kell valamit, s a szakember megint jókor cserélt. A nagyot játszó Böde helyére beküldött Tóth Barna ugyanis Osváth beadása után a kapu jobb oldalába fejelt, megpecsételve ezzel a Fradi sorsát. 

A hajrában tovább fokozta a nyomást a Ferencváros, de a paksi játékosok önfeláldozóan védekeztek, minden labdának útját állták, így újabb bravúrt vittek véghez, s ők lettek az idényben az elsők, akik le tudták győzni a címvédőt. 

A drukkerek a lefújás után hosszasan ünnepelték a paksiakat, akik ezzel a sikerükkel visszajöttek a bajnoki tabellán a dobogóra. 

OTP Bank Liga, a 10. fordulóban
Paksi FC–Ferencváros 3–1 (2–0)
Paks, 4388 néző. Vezette: Berke Balázs.
Paksi FC: Kovácsik – Osváth, Ötvös, Kinyik, Lenzsér, Silye (Vas G., 87.) – Papp K., Mezei (Varga R., 65.), Windecker, Vécsei – Böde D. (Tóth B., 65.). Vezetőedző: Bognár György. Ferencváros: Dibusz – Gartenmannn (Makreckis, a szünetben), Szalai G. (Civic, 70.), Cissé, Ramírez (Traoré, 79.) – Maiga (Rommens, 48.), Abu Fani – Zachariassen (Saldanha, a szünetben), Kady Borges, Kehinde – Varga B. Vezetőedző: Pascal Jansen. 
Gólszerzők: Osváth (2.), Böde D. (35.), Tóth B. (69.), illetve Kady Borges (64.).  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában