Nemzeti Vágta

2 órája

Nemzeti Vágta: A három Tieger a Duna TV vendége volt

Tieger Endre, a Nemzeti Vágta ötszörös bajnoka, fia és unokája a Duna TV Családi Kör című műsorának vendégei voltak. A fogathajtó legenda idén ismét harcba száll, hogy megszerezze hatodik címét a rangos fogatversenyen, október 4-6. között Szilvásváradon.

Balogh Éva

Tieger Endre, dombóvári fogathajtó már megszokta, hogy a Nemzeti Vágta előtt interjúkat ad a felkészülésről. Idén sem volt ez másképp: ő és családja a Duna TV népszerű műsorában, a Családi Körben szerepeltek, ahol megosztották tapasztalataikat és terveiket a közelgő megmérettetésről. Az újságíró a döbröközi birtokon látogatta meg a többszörös vágtabajnokot. 

Nemzeti Vágta
A hétvégén újra szurkolhatunk a Nemzeti Vágtán (fotó: facebook/Nemzeti Vágta)

Tieger Endre fia, ifjabb Tieger Endre, valamint unokája, a legifjabb Tieger Endre is részt vesz a versenyben, folytatva a családi hagyományt. A nagyapa elmondása szerint unokája rendkívül fontos szerepet játszik a csapatban: figyeli a riválisokat, és segít abban, hogy a kocsi a lehető legstabilabb legyen a verseny során. A fogathajtó bajnok, aki 2018 óta saját lovaival, Forrás Frotonnal és Forrás Forellel indul, idén is ezekkel a csodás kisbéri félvérekkel vág neki a versenynek. 

A család elmondta a műsorban, hogy bár a felkészülés nem volt könnyű, a lovak és a csapat mentálisan és fizikálisan is csúcsformában vannak. A Családi Kör stúdióbeszélgetése során szóba került az is, hogy Tieger Endre a gyeplőt előbb-utóbb átadja az unokájának, aki nagy lelkesedéssel várja a napot, amikor a család hagyományát folytathatja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában