Labdarúgás

2 órája

Szélpál Norbert rehabilitációja nem úgy alakult, ahogy azt a paksi védő elképzelte

A bajnoki szünet alatt hírt adott sérült játékosai állapotáról a Paksi FC. Az április óta hiányzó Szélpál Norbert visszatérésére még várni kell.

Teol.hu

Szélpál Norbertnek orvosi javaslatra vissza kellett fognia a tempót

Fotó: Török Attila

Még az előző szezonban, s annak is a 28. fordulójában, a Fehérvár FC elleni bajnokin sérült meg Szélpál Norbert, a Paksi FC védője. Komoly vérveszteség volt ez az atomvárosiaknak, hiszen Szélpál alapembernek számított a zöld-fehéreknél, 17 meccsen kapott lehetőséget Bognár György vezetőedzőtől. 

Szélpál Norbert (jobbról) visszatérésére még várni kell
Szélpál Norbert (jobbról) visszatérésére még várni kell
Fotó: Koncz Márton

A Puskás Arénában megrendezett, és a Paksi FC 2–0-ás sikerével záruló Magyar Kupa-döntő másnapján feküdt műtőasztalra Szélpál, aki aztán otthonában kezdte meg a rehabilitációt. A visszatérés útján szeptemberben indult el a 28 éves védő, aki jó egy hónapja dolgozott már a pályán, amikor begyulladt a lába. 

„A műtétet végző orvosom a kontroll után injekciót adott, majd elmondta, vissza kell vennem a tempóból, a terhelésből. Pár hétig így ismét bent gyógytornázom és kezelésekre is járok, sajnos ezzel tolódik a visszatérésem” – mondta Szélpál Norbert a klub honlapjának. 

A paksi játékosok közül Haraszti Zsoltnak és Hahn Jánosnak is várnia kell még a visszatéréssel. 

„Jelenleg gyógytorna és kezelés mellett folyamatosan monitorozzuk a bokaszalagok állapotát, hogy miként reagálnak a kezelésre” – fogalmazott a középpályás, akit a fehérváriak elleni idei bajnokin (nem jó ómen a Vidi ellen játszani) egy rossz becsúszást követően kellett lecserélni, miután beszakadtak a bokaszalagjai.

Nagyon jól állok, egyre jobban. Minden rendben, a tizenegyedik héten vagyok, biciklizem, gyógytornázom. Megközelítőleg két-három héten belül kocoghatok is már, ami a következő lépcsőfok mondta a 2020/2021-es NB I-es idény gólkirálya, aki az AEL Larnaca elleni, júliusi Konferencialiga-mérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást, és a műtét során a kereszt- és a belső oldalszalagjait is rendbe kellett tenni.

Skribek Alen – akinek augusztusban egy NB III-as bajnokin tört el a talpcsontja –, illetve Balogh Balázs – akinek részleges szakadást állapítottak meg a jobb vádlijában – már ott lehet a csapatban akár a hétvégi bajnokin is. 

Lenzsér Bencénél a szakadás kizárható

A mezőörsi kupameccsen egy összecsapás után kezdte fájlalni a jobb térdét Lenzsér Bence, akivel kapcsolatosan egyelőre nem tudni biztosat. „Úgy néz ki, szerencsésen megúsztam, ugyan nincs még pontos diagnózis, de az MR-t végző orvos elmondta, a szakadás kizárható. Sokkal jobban vagyok, mint a kupameccsen, a térdem alatti csont érzékeny, és hajlításra feszül egy kicsit, de nem vészes” – fogalmazott Lenzsér Bence. 

A Paksi FC október 19-én, szombaton 15 órától a DVSC vendége lesz az OTP Bank Liga 10. fordulójában. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában