Kosárlabda

2 órája

A Tarr KSC Szekszárd óriási meccsen verte meg a Pécset (képgaléria)

Vérbeli rangadó kerekedett ki a Szekszárd és a Pécs összecsapásából. A két hibátlan csapat csatájából a Tarr KSC került ki győztesen.

Rónai Gábor

Baa Dominika (a labdával) rendkívül jól teljesített és fontos pontokat szerzett

Fotó: Kiss Albert

Nem felejtették el a drukkerek, hogy Djokics Zseljko milyen sokat tett a szekszárdi klubért, a bemutatásnál a pécsiek edzője kapta a legnagyobb tapsot.
Persze nem olyan nagyot, mint a Tarr KSC Szekszárd játékosai, edzői és vezető – régen voltak ilyen sokan a szekszárdi sportcsarnokban, mint vasárnap. 

Marena Whittle volt a Tarr KSC legjobbja a rangadó első félidejében
Marena Whittle volt a Tarr KSC legjobbja a rangadó első félidejében
Fotó: Kiss Albert

A pokoli hangulat magával ragadta a küzdő feleket, óriási elánnal ment neki mindkét gárda a presztízsrangadónak – de az elején csak a KSC talált. A kékek 7–0-val nyitottak, Studer Ágnest, a szekszárdi nevelésű irányítót, aki nyáron váltott, egy sapkával köszöntötte „újra itthon” a remekül nyitó Mányoky Réka.

Djokics mester észlelte a bajt, ki is kérte idejét, amivel lefékezte a KSC-t. A Pécs Julia Reisingerová révén szerezte az első pontjait, majd pedig egy 8–0-ás sorozattal meg is fordította az állást (12–14). 

Ebben a hangulatban megijedni nem volt idő, gyorsan vissza is vette a vezetést a Szekszárd, amelyben most az ügyeletes sztár, Kathryn Westbeld mellett Boros Júlia és Baa Dominika is fontos pontokkal jelentkezett. 

Persze egy ilyen rangadó azért rangadó, mert egyetlen pillanatra sem lehet kihagyni, a PEAC megint visszajött, lüktető, jó meccs volt, olyan, amilyenért érdemes beáldozni egy vasárnap estét.

Ilyen volt a meccs: Theodoreán Alexandra bravúros mentéssel viszi el a labdát Alexa Held elől
Ilyen volt a meccs: Theodoreán Alexandra bravúros mentéssel viszi el a labdát Alexa Held elől
Fotó: Kiss Albert

Ezt a Tarr KSC Szekszárdot ezen a napon nem lehetett megverni

A szusszanásnyi szünet után minden onnan folytatódott, ahol abbamaradt, szebbnél szebb akciókat vezettek a csapatok, hullottak a triplák – hazai oldalon tíz is beesett, amiből ötöt az ihletett formában dobó Marene Whittle vállalt magára.

A fordulás után harapósabban tért vissza a Pécs, amely öt pontra (46–51) faragta hátrányát, de aztán Westbeld bevágott két hármast és gyorsan tíz lett közte (60–50). Majd az amerikai két duplát is rátett – ilyen egy vezér, aki a kritikus pillanatokban serege élére áll. 

Amikor 66–52-nél Djokics Zseljko ismét időt kért, már azt lehetett érezni, hogy utolsó kártyáját játssza ki a vajdasági mester. Magyar Bianka közben folyamatosan tapsolt és tüzelte az övéit – a közönség pedig mindig rátett egy lapáttal. 

Holcz Rebeka második triplájánál már 15 ponttal ment a KSC, amely ezen a napon olyan formát mutatott, amellyel sok csapatot megvert volna. 

Joggal járt a taps Boros Júliáéknak, akik maradtak százszázalékosak, s szerdán a görög Iraklisz ellen az Európa-kupában folytatják. 

Női NB I, a 6. fordulóban
Tarr KSC Szekszárd–NKA Universitas Pécs 92–79 (28–22, 23–21, 16–13, 25–23)
Szekszárd, 1100 néző. Vezette: Montgomery-Tóth Cecília, Goda László, Varga-Záray Katalin.
SZEKSZÁRD: BOROS J. 10/6, BAA 15/6, THEODOREÁN 5, Mányoky 1, WESTBELD 21/3. Csere: WHITTLE 30/18, HOLCZ 8/6, Johnson, Bejedi 2, Bernáth. Vezetőedző: Magyar Bianka. PÉCS: Studer 9, HELD 22/12, Rátkai 4, Török Á. 2, Kiss A. 7. Csere: REISINGEROVÁ 15/3, Zsebe-Wéninger 10/6, Szmailbegovics 6/6, Olawuyi 4, Tóth O. Vezetőedző: Djokics Zseljko. 
Az eredmény alakulása. 2. perc: 7–0. 4. p.: 10–12. 7. p.: 17–17. 11. p.: 32–22. 15. p.: 33–36. 19. p.: 49–41. 28. p.: 67–52. 33. p.: 73–58. 37. p.: 80–69. 
Kipontozódott: Török (28.), Reisingerová (38.).
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában