Közélet

2011.03.15. 19:01

A sajtószabadságról beszélt Pálffy - fotók

Steinbach Zsolt, hírportálunk munkatársa kapta idén az Év Tolna Megyei Újságírója díjat. Az eseményen Pálffy István is jelen volt.

H. E.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Díjátadó és díjazott, vagyis dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Steinbach Zsolt, a Tolnai Népújság munkatársa Fotó. Mártonfai Dénes
[/caption]

Az elismerést március 15-én, a Magyar Sajtó Napján dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke, a díj életre hívója adta át a Magyarországi Német Színházban.

Ahogy a méltatásban elhangzott, kollégánk tárgyilagos tájékoztatásával, magas szakmai színvonalú munkavégzésével érdemelte ki a megtisztelő címet.

Az idei felhívásra egyébként 55 magánszemély és szervezet részéről érkezett jelölés, ezen javaslatok alapján döntött egy ad-hoc bizottság.

Ugyanakkor az elmúlt évektől eltérően idén nem díjazták külön az elektronikus és a nyomtatott sajtó képviselőit, hanem csak egyetlen elismerés talált gazdára.

Az ünnepségen részt vett Pálffy István országgyűlési képviselő, a kulturális és sajtóbizottság alelnöke is, és a sajtószabadságról beszélt a megjelenteknek.

Mint mondta, minden nemzedéknek mást jelent e jog kiteljesítése, és 163 évvel a 12 pont megfogalmazása után még mindig időszerű. Ám úgy véli most először senki sem gördít akadályt a szabad véleménynyilvánítás elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!