Közélet

2013.06.05. 12:29

Döntöttek a béren kívüli juttatásokról

Döntöttek, hogy az önkormányzat milyen mértékben biztosít béren kívüli juttatást a fenntartásába tartozó intézmények dolgozóinak.

H. E.

Többedik nekifutásra, de végül eldőlt, hogy az önkormányzat milyen mértékben biztosít béren kívüli juttatást a fenntartásába tartozó intézmények dolgozóinak. A határozat alapján erre az évre fejenként bruttó 41 095 forint cafeteria jut a városhoz tartozó hat intézmény 292 közalkalmazottja számára – tájékoztatott Szabó Loránd polgármester. Ott, ahol van helyben étkezési lehetőség, a munkahelyi étkezéshez járulnak hozzá a juttatással – a nettó összeg mintegy 53 ebéd elköltésére elég –, míg a Kapaszkodó Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltató Központ, a városi könyvtár dolgozói és a védőnők Erzsébet-utalványt kapnak.

A célra egyébként már márciusban elkülöníttettek 12 millió forint keretösszeget, ám a cafeteriáról korábban arra hivatkozva nem született döntés, hogy kivárták, az állami közoktatási intézmények alkalmazottjai mikor és mennyit fognak kapni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!