2011.07.14. 11:48
A TEOL konyhája: Tejfölös-mustáros marhahús
A receptet özv. Kotálik Jánosné decsi olvasónk küldte.
Hozzávalók: 64 dkg vékonyra szeletelt felsál vagy színhús, 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 3 pohár tejföl, só, őrölt bors, ízlés szerint mustár.
Elkészítés: Vékony szeletekre vágjuk a húst, kiklopfoljuk, sózzuk, vastagon mustározzuk. 1-1 szelet füstölt szalonnát teszünk rá, majd felgöngyöljük. Lábosba tesszük a húsokat, ráöntjük a tejfölt, annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst. Mikor a víz elfő, megmarad a mustáros, füstölt ízű tejfölös szaft. Párolt rizst vagy burgonyakrokettet adunk hozzá.
Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.
Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.