Ország-világ

2005.04.09. 00:00

Ellenőrzik a kátyútömőket

A főváros vezetése úgy döntött: nem hallgatja tovább a kátyúpanaszokat. Pályázatot írtak ki, melynek nyertesei, a Budapesti Műszaki Egyetem mérnökei az utcára mennek. Teljes lesz a szigor.

Balaton B.–Vajta Z.

A Reggel úgy értesült, Demszky Gábor főpolgármester elhatározta: nem elégszik meg azzal, hogy az úthibákat kijavítják. Mint mondja, azokat ellenőrizni is kell. Hiszen a kátyúk nagy része újból kátyúvá válik. Amennyiben ez előfordul, akkor az a roszszul elvégzett munka eredménye. Így a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. útjavítási munkáit a tervek szerint a jövőben a műszaki egyetem mérnökei ellenőrzik. A művelet egyszerű: a kijavított hibák listájával a kezükben végigmennek a szakemberek az utakon. Azt nézik: tényleg elvégezték-e a munkát, és olyan minőségben-e, ahogyan kellett.

Csanádi Csaba, az FKF közútfenntartási igazgatója lapunknak elmondta: jogában áll a megrendelőnek ellenőrizni. Miután a kátyúzási munkákat a főváros rendelte meg tőlük, nem lát semmi kivetnivalót abban, ha a mérnökök ránéznek a kátyúzásra. – Ha lesz valami megállapításuk, akkor azt természetesen figyelembe vesszük. Nem érezzük bizalomvesztésnek az ellenőrzést. Mi, ahogy eddig, a jövőben is szakszerűen végezzük a munkánkat – mondta lapunknak Csanádi.

Becsíkozzák az utakat

Szálka Miklós, a városüzemeltetési bizottság alelnöke úgy tudja, gyakran kátyús utakon kell zebrát, záróvonalat festeni. Ehhez előbb ki kell tölteniük különleges, fehér műanyaggal a lyukakat. Míg a festék fél évig, a műanyag három évig is húzhatja. Ára többszöröse a festéknek. Csanádi Csaba cáfolta Szálka értesüléseit. Szerinte csak ott festik a zebrákat, záróvonalakat, ahol előtte aszfalttal eltüntették a kátyúkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában