Ország-világ

2005.04.28. 09:05

Tomasson gólja döntőt érhet

Az AC Milan méretes lépést tett a Bajnokok Ligája fináléja felé. Az olasz csapat az elődöntő első mérkőzésén Milánóban 2-0-ra verte a PSV Eindhovent. Pedig a hollandok legalább a döntetlenre esélyesek voltak.

Szabó Tamás

Noha a Milan igencsak aktív volt az első félidőben, gólra a 42. percig kellett várnia a hazai publikumnak. Kaká remek passzát Sevcsenko hasonlóan pazarul lőtte az eindhoveni hálóba. „Az első félidőben az idény talán legjobb játékát produkáltuk – értékelt a Milan mestere, Carlo Ancelotti. – Mégsem ünnepelhettünk igazán.” A szünet után óriási fordulat következett, a Bajnokok Ligája legjobb védelme képtelen volt hatástalanítani a holland akciókat. A PSV számos helyzetet kidolgozott, de nem tudta gólra váltani őket. „A szünetet követően túlságosan a védekezésre koncentráltunk – folytatta Ancelotti. – Egyszerűen nem tudtuk megtartani a labdát. A PSV bebizonyította, hogy egységes csapat, de ezen az estén Fortuna mellettünk állt.” Ancelotti nem túlzott, csapatának valóban szerencséje volt, hiszen a 90. percben Tomasson egy lepattanót kotort Gomes kapujába.

A vendégek mestere, Guus Hiddink csalódottan nyilatkozott. „A második félidőben egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk – mondta - mégis kaptunk egy gólt a végén, ami szörnyű. A világ legjobb védelme ellen legalább hat nagy helyzetet kidolgoztunk, de sajnos egyiket sem váltottuk gólra. Ennek ellenére büszke vagyok a fiúkra, ám rendkívül nehéz dolgunk lesz a visszavágón.” A PSV középpályása, Alex szerint a sorsuk törvényszerű volt. Ha egy csapat kihagyja a helyzeteit, az többnyire megbosszulja magát. Most is büntetett a Milan. „Nem könnyű a Milan ellen játszani, de nekünk sikerült. Sajnos képtelenek voltunk kihasználni a helyzeteinket, amiért a végén kemény árat fizettünk. Ettől függetlenül optimista vagyok” – így Alex.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés: AC Milan–PSV Eindhoven 2-0 (1-0) Gólok: Sevcsenko (42.), Tomasson (91.)

Sevcsenko szerint elfáradt a Milan

Az AC Milanban Sevcsenko volt a legaktívabb. A második félidőben újabb gólt szerezhetett volna, de szemfüles emelését Gomes a léc fölé tolta. A végén bevallotta, a PSV alaposan megizzasztotta őket. „Nehéz meccs volt, utána nagyon fáradtan ültünk az öltözőben – mondta az ukrán. – A PSV kilencven- percnyi rohanásra kényszerített minket. Nem volt gyors a tempó, de ellenfelünk fegyelmezetten játszott, nem szórta el ész nélkül a labdákat. Úgy gondolom, jó taktikát választottunk, a labdaszerzéseket követően gyors ellentámadásokat vezettünk. Tomasson gólja rendkívül fontos volt, hiszen jelentős előnybe kerültünk vele.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában