Ország-világ

2006.05.24. 07:00

Pénztárcafüggő az úti cél

Rengeteg különböző ajánlatot kínálnak az utazási irodák az idei szezonra is a nyaralni vágyóknak. A szakemberek azt tanácsolják, két-három hónappal az utazás előtt érdemes lefoglalni a helyeket.

Tóth Marcella

Számtalan ajánlat közül választhatnak azok, akik az utazási irodák kínálatait böngészik. Arra kerestük a választ, hogy bizonyos összegekből milyen utakra lehet befizetni, külföldre és belföldre egyaránt. Aki mintegy ötvenezer forintot tud nyaralásra szánni és külföldre utazna, az egy akciós árú, egyhetes, egyszerűbb háromcsillagos szállodába szervezett szezon eleji tunéziai nyaralásra tud befizetni, félpanziós ellátással, repülővel – mondták el érdeklődésünkre a Kartago Tours jogi osztályán. A Campus Club Utazási Iroda szervezésében egy júniusi görögországi utazás is szóba jöhet, önellátással és busszal. A Neckermannál ekkora összegért szállásajánlatokat találnak az utazni vágyók egyebek között Ausztriában, Olaszországban, Franciaországban. Egyhetes vagy rövidebb időtartamra is lehet szállást foglalni.

[caption id="" align="alignleft" width="280"] Személyre szabott utazási ajánlatokkal várják az irodák a nyaralni vágyókat, akik minél előbb döntenek, annál több lehetőség közül választhatnak.
[/caption]Százezer forintért már félpanziós vagy teljes ellátás is szóba jöhet. Ekkora összegért már a görög szigeteken is lehet nyaralni, önellátással. A Neckermann bajorországi útjait ajánlja ezért az összegért. Lehet válogatni a négycsillagos tunéziai hotelek, vagy az akciós árú három- vagy négycsillagos egyiptomi hotelek között is. Kétszázezer forint körüli vagy annál nagyobb összegért már szinte mindegyik kedvelt nyaralóhelyre el lehet utazni ötcsillagos elhelyezéssel, all inclusive ellátással, azaz korlátlan étel-, italfogyasztással illetékekkel együtt. A Neckermannal akár Kínában is lehet nyaralni ennyi pénzért.

Az is bőséges kínálatból választhat, aki nem külföldön szeretné kipihenni magát, hanem Magyarországon. Akár a hegyvidéken, akár tóparton is minden árkategóriába találhatunk utakat. A Balatonon a kétágyas szobák ára egy hétre, két- vagy háromcsillagos szállodában fejenként 30 és 70 ezer forint között van a főszezonban. Ugyanezért a hegyvidéki szálláshelyeken általában 30 és 65 ezer forint közötti összeget kérnek el.

A gyorsaság és a hirtelen döntés is lehet kifizetődő. A legbiztonságosabb megoldás, ha valaki minél előbb, két-három hónappal az indulás előtt lefoglalja az utat, mivel így a legtöbb szálláshelyből választhat. Ráadásul egyes irodák kedvezménnyel is honorálják a gyorsaságot. Aki pedig csak az utolsó pillanatban dönt az utazás időpontjáról, az egyre szélesebb választékú last minute ajánlatok közül válogathat. A Neckermann last minute katalógusában lehet találni például egyhetes bulgáriai utat repülővel, három csillagos szállodában, két ágyas szobában, reggelivel 57 500 forinttól és hasonló feltételekkel találhatunk ugyanitt egyhetes utat Korfura 66 500 forinttól.

A foglaláskor arról is érdemes tájékozódni, hogy milyen következményekkel kell számolni, ha esetleg mégsem tudunk elutazni. A Kartago Toursnál az indulás előtti 35. napig háromezer forintért lehet lemondani az utat, azt követően viszont egyre magasabb a kötbér. A Neckermann a repülőutaknál az utazás megkezdése előtti 30. napig tíz százalékkal kevesebbet fizet vissza, míg ha már csak három nap van az utazásig, akkor a befizetett összeg 85 százalékát tartja vissza az utazási iroda.

Néhány kedveltebb tengerparti út cél és ára. Kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában