Hirdetés

2024.07.04. 08:00

Fejleszd tovább magad: jelentkezz mesterképzésre!

Ne állj meg az alapképzésen! A mesterképzés lehetőséget ad arra, hogy elmélyítsd a tudásod a választott szakterületeden. Ha ambiciózus vagy és a karrieredben előre szeretnél lépni, a mesterképzés a tökéletes választás számodra.

PR cikk

Miért éri meg mesterképzésre jelentkezni?

•    Szakmai fejlődés: A mesterképzés során átfogóbb tudást szerzel a választott szakterületedről, és olyan speciális készségeket sajátíthatsz el, amelyekkel kiemelkedhetsz a munkaerőpiacon.
•    Jobb álláslehetőségek: A mesterdiplomával rendelkezők általában magasabb bért kapnak, és jobb álláslehetőségekkel rendelkeznek, mint a BA-diplomával rendelkezők.
•    Versenyelőny: A munkaerőpiacon egyre nagyobb a verseny a tehetséges munkaerőért. A mesterdiploma jelentős versenyelőnyt jelenthet a pályakezdők és a tapasztalt szakemberek számára egyaránt.
•    Hálózatépítés: A mesterképzés során lehetőséged lesz megismerkedni más ambiciózus diákokkal és szakemberekkel, akikkel később szakmai kapcsolatokat építhetsz ki.
•    Személyes fejlődés: A mesterképzés nem csak a szakmai fejlődésről szól, hanem a személyes fejlődésről is. A tanulmányaid során megtanulsz hatékonyabban tanulni, kritikusabban gondolkodni, és magabiztosabban kommunikálni.

Hogyan válassz mesterképzést?

A Dunaújvárosi Egyetem a következő mesterképzési szakokat indítja:
•    Tanári- mérnöktanári mesterszakok
•    Gépészmérnöki (MSC)

A tanári mesterfokozat (MA) megszerzésének két alapvető útja van: az érettségi vizsgát követően öt éves osztatlan képzés és a már diplomával rendelkezők számára egy, másfél vagy kétéves képzés, az előzetes végzettségtől függően. Három szakirányban, az informatikai, a műszaki-gazdasági (belépési lehetőség műszaki menedzser diplomával) és a gépészet-mechatronikai szakirányban van lehetőség a diploma megszerzésére. A három szakterület tantárgyainak oktatására a szakképzési intézményekben (szakgimnázium, szakközépiskola), valamint a felnőttképzésben várják a végzett mérnöktanárokat. A képzés időtartama végzettség függvényében 2 félév – 4 félév.

A 4 féléves gépészmérnöki mesterképzés célja olyan mérnökök képzése, akik képesek a gépek, gépészeti berendezések és folyamatok koncepciójának kidolgozására, modellezésére, majd tervezésére, üzemeltetésére és karbantartására; a gépipari technológiák, illetőleg új anyagok és gyártástechnológiák kifejlesztésére, környezetszempontú alkalmazására; nukleáris, atomerőmű üzemeltetési feladatok ellátására; vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására; a műszaki fejlesztés, kutatás, tervezés és innováció feladatainak ellátására; hazai és/vagy nemzetközi szintű mérnöki projektekhez való kapcsolódásra, azok koordinálására, valamint a gépészeti tanulmányok doktori képzés keretében való folytatására is.

További információkért látogass el oldalunkra: https://www.uniduna.hu/oktatas/kepzeseink

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában