Hirdetés

3 órája

Igazi gasztronómiai és turisztikai paradicsom Szekszárd déli határában

Páratlan szépségű dűlőivel, festői környezetével, rusztikus szálláshelyeivel, a barátságos kiszolgálással, az Optimus Étterem ételkülönlegességeivel, a lélegzetelállító pincerendszerrel és a nagyszerű borokkal úgy vonzza a vendégeket, mint méheket a virágnektár. Faluhelyen persze így sincs zsúfoltság, megleli a helyét az is, aki el szeretne vonulni a világ zajától, és az is, aki közösségi élményre, mulatságra vágyik a szeretteivel, barátaival, kollégáival.

PR cikk

Urbán Péter szőlész-főborász és a Bodri pincészet csapata évről évre kiváló borokat alkot

Fotó: Busák Attila

Dr. Bodri István ügyvezető a vejével, Urbán Péter szőlész-főborásszal és a pincészet szakavatott csapatával folyamatosan azon dolgozik, hogy évről évre kiváló borokkal kápráztassa el a fogyasztókat és a szakértőket. Büszkék rá, hogy a TOP 100 Magyar Bor közé idén is bekerült két nedűjük.

A Bodri Szekszárdi Grand 2017 egy csúcs cuvée. Ikonikus, csakis a legjobb évjáratokban készülhet, a legjobb alapanyagból, a legnagyobb odafigyeléssel. Urbán Péter meséli, hogy a hét évvel ezelőtti kellemes nyár és az azt követő hosszú, napsütéses, száraz ősz kiváló évjáratot eredményezett. A Grand fele kékfrankos, a másik fele nagyrészt cabernet sauvignon és franc, s van benne egy kis merlot is. Faluhely és Gurovica dűlő legjobb alapanyagait válogatták ki a kóstolások során. A tételeket egy évig első töltésű tölgyfahordóban, a házasítást követően újabb egy évig öthektós öregebb hordókban érlelték. Majd legalább három esztendeig a palackokban nemesedett, legkorábban ötéves korában kerülhetett forgalomba. Az eredmény egy igazi ritkaság, a gyűjtők és borszakírók kedvence. Különleges, nagy testű, koncentrált bor a Grand ’17, kiválóan megmutatja a Szekszárdi borvidékben rejlő lenyűgöző potenciált. Sok helyütt bizonyított már, így az idei országos borversenyen a Bodri Grand lett Magyarország legjobb kékfrankos alapú cuvée-je.

A másik TOP 100-as boruk Bodriéknak a cab 2023. „Ez az új telepítésű öthektáros bátaszéki területünk, a Leperd-tető gyümölcse – mondja Urbán Péter. – Hároméves ez a cabernet sauvignon ültetvény, ez volt az első szürete, nagy öröm, hogy rögtön ilyen sikert értünk el vele.” A mély színű, masszív karakterű, magas alkoholtartalmú, belépőnek szánt vörösbor az első félévében Flexcube tartályban érlelődött, majd kilenc hónapra fahordókba került, aztán a palackokba. Az eredmény egy frissen is kiváló élvezeti értékű, mediterrán stílusú nedű, amely nagy népszerűségnek örvend.

Urbán Péter arra biztat mindenkit, látogasson el hozzájuk, hogy autentikus környezetben is megkóstolhassa büszkeségeiket. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában