3 órája
Igazi gasztronómiai és turisztikai paradicsom Szekszárd déli határában
Páratlan szépségű dűlőivel, festői környezetével, rusztikus szálláshelyeivel, a barátságos kiszolgálással, az Optimus Étterem ételkülönlegességeivel, a lélegzetelállító pincerendszerrel és a nagyszerű borokkal úgy vonzza a vendégeket, mint méheket a virágnektár. Faluhelyen persze így sincs zsúfoltság, megleli a helyét az is, aki el szeretne vonulni a világ zajától, és az is, aki közösségi élményre, mulatságra vágyik a szeretteivel, barátaival, kollégáival.
Urbán Péter szőlész-főborász és a Bodri pincészet csapata évről évre kiváló borokat alkot
Fotó: Busák Attila
Dr. Bodri István ügyvezető a vejével, Urbán Péter szőlész-főborásszal és a pincészet szakavatott csapatával folyamatosan azon dolgozik, hogy évről évre kiváló borokkal kápráztassa el a fogyasztókat és a szakértőket. Büszkék rá, hogy a TOP 100 Magyar Bor közé idén is bekerült két nedűjük.
A Bodri Szekszárdi Grand 2017 egy csúcs cuvée. Ikonikus, csakis a legjobb évjáratokban készülhet, a legjobb alapanyagból, a legnagyobb odafigyeléssel. Urbán Péter meséli, hogy a hét évvel ezelőtti kellemes nyár és az azt követő hosszú, napsütéses, száraz ősz kiváló évjáratot eredményezett. A Grand fele kékfrankos, a másik fele nagyrészt cabernet sauvignon és franc, s van benne egy kis merlot is. Faluhely és Gurovica dűlő legjobb alapanyagait válogatták ki a kóstolások során. A tételeket egy évig első töltésű tölgyfahordóban, a házasítást követően újabb egy évig öthektós öregebb hordókban érlelték. Majd legalább három esztendeig a palackokban nemesedett, legkorábban ötéves korában kerülhetett forgalomba. Az eredmény egy igazi ritkaság, a gyűjtők és borszakírók kedvence. Különleges, nagy testű, koncentrált bor a Grand ’17, kiválóan megmutatja a Szekszárdi borvidékben rejlő lenyűgöző potenciált. Sok helyütt bizonyított már, így az idei országos borversenyen a Bodri Grand lett Magyarország legjobb kékfrankos alapú cuvée-je.
Igazi gasztronómiai és turisztikai paradicsom Szekszárd déli határában
Fotók: Busák AttilaA másik TOP 100-as boruk Bodriéknak a cab 2023. „Ez az új telepítésű öthektáros bátaszéki területünk, a Leperd-tető gyümölcse – mondja Urbán Péter. – Hároméves ez a cabernet sauvignon ültetvény, ez volt az első szürete, nagy öröm, hogy rögtön ilyen sikert értünk el vele.” A mély színű, masszív karakterű, magas alkoholtartalmú, belépőnek szánt vörösbor az első félévében Flexcube tartályban érlelődött, majd kilenc hónapra fahordókba került, aztán a palackokba. Az eredmény egy frissen is kiváló élvezeti értékű, mediterrán stílusú nedű, amely nagy népszerűségnek örvend.
Urbán Péter arra biztat mindenkit, látogasson el hozzájuk, hogy autentikus környezetben is megkóstolhassa büszkeségeiket.