Országos Műszaki Mentőverseny

2024.04.27. 14:21

Súlyos közlekedési baleseteket szimuláltak a versenyhelyszíneken

Dunaföldvár volt a helyszíne a IV. Országos Műszaki Mentőversenynek, amelyen húsz tűzoltóraj tette próbára magát. Szimulált közlekedési baleseteknél teljesítették mindazt, amit a mindennapokban valós kárhelyszíneken visznek véghez.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)

Az Országos Műszaki Mentőversenyt rendezték a héten Dunaföldváron, a Bogos-Trans Kft. telephelyén. A kétnapos megmérettetésre a márciusi területi fordulók legjobbjai vettek részt, Tolna vármegyét a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság képviselte.

A csapatok hasonló helyzetekkel szembesültek a versenyhelyszíneken, mint amilyeneknél nap mint nap beavatkoznak, a verseny célja ugyanis a közlekedési baleseteknél végzett tűzoltói beavatkozások szakszerű bemutatása mellett az volt, hogy a résztvevők a feladatok során tapasztalatokat szerezzenek, és azokat megosszák egymással – mondta el Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában