Szpíker Korner

2024.06.14. 14:15

Nagy a svájciak szája, pedig van rá bizonyíték, hogy félnek a magyaroktól

Nem csekély önbizalommal és már-már zavarba ejtően optimistán várja a labdarúgó-Európa-bajnokságot Pascal Zuberbühler, a svájci válogatott korábbi kapusa, aki szerint a hazája válogatottja úgy falja fel majd Marco Rossi csapatát, ahogyan a gulyáslevest szokták. A Szpíker Korner legfrissebb vlogcastjában a magyar válogatott szombati, svájci mérkőzését elemezték a résztvevők.

MW

Marco Ross és a svájci labdarúgó-válogatott vezetőedzője, Murat Yakin

Forrás: AFP

Fotó: Attila KISBENEDEK, Fabrice COFFRINI

A pénteken kezdődő Európa-bajnokság második mérkőzését, szombaton 15 órától Svájc ellen vívja a magyar válogatott. A találkozó előtt a korábbi 51-szeres svájci válogatott kapust, Pascal Zuberbühler rendkívül optimistán nyilatkozott az Eb egyik titkos esélyesének tartott svájci együttesről, a magyar válogatott elleni találkozóra pedig számszerű tippje is volt, szerinte Murat Yakin szövetségi kapitány együttese 2-0-s sikert arat majd – derült ki az Origo oldaláról.

Ez annak fényében is meglepő, hiszen a svájci válogatott gyengén muzsikált az Eb-selejtezők alatt – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A Szpíker Korner legújabb epizódjában az Origo újságírója Mágó Károly és a Metropol munkatársa, Forgács Milán beszélt a magyar csapat esélyeiről. A vlogcast szereplői abban egyetértettek, hogy a svájciak lebecsülnek minket, és ez előnyére válhat Marco Rossi együttesének.

A svájciakat minden bizonnyal aggaszthatja, hogy a magyar válogatott ellen kell pályára lépniük az első meccsen, hiszen az edzés helyszínének közelében lévő tévétornyot is lezáratták Stuttgartban, mert féltek, hogy kifigyelik a taktikájukat. A további részleteket ide kattintva hallgathatja meg.

Svájcot egyébként tétmeccsen legutóbb 1981-ben győztük le. Ideje lenne egy újabb magyar diadalnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában