Teol.hu podcast

2024.06.27. 18:52

„Annál szörnyűbb és megrázóbb nincs, mint amikor gyerek az áldozat”

Dr. Papp Géza 1981-ben, a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerezte diplomáját. Ezután a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon helyezkedett el bűnügyi orvosként.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Dr. Papp Géza Igazságügyi orvosszakértői irodát nyitott Szekszárdon

Fotó: MW

Dr. Papp Géza 1987-ben igazságügyi orvostanból szakvizsgázott a Budapesti Orvostudományi Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetében. Ezt követően 1988-tól a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Egészségügyi Osztályán végzett igazságügyi orvosszakértői tevékenységet. Jelenleg független bejegyzett orvosszakértőként nyitott irodát az Ybl Miklós utca 3. szám alatt található Spirit Egészség Centrumban.

Elsősorban a társadalombiztosítási és a megváltozott munkaképességű személyek ellátásával – rokkantsági és rehabilitációs ellátás, a saját jogú ellátással és a hozzátartozó jogán járó ellátással  – kapcsolatos ügytípusokban nyújt orvosszakmai tájékoztatást.

A HírFm Magazinműsorának vendégeként elmesélte izgalmas, bonyodalmas és néha elborzasztó eseteit. Ott volt például a pörbölyi buszbalesetnél, ahol iskolás gyerekek voltak az áldoztok. „Annál szörnyűbb és megrázóbb nincs, mint amikor gyerekeket kell boncolni!” – mondta Dr. Papp Géza. „Csak azzal a tudattal tudok nekiállni, hogy meg kell találnunk a halál okát, ki kell derítenünk mi történt, és ezzel őt fogom segíteni.”

A beszélgetést 16 éven felülieknek ajánljuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában