Teol.hu podcast

2024.06.26. 18:50

A Baka Iskola legendás tornatanára sok sikeres futballista pályafutásában játszott szerepet

A Diáksportért kitüntetést vehette át nemrég Enyedi Attila, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola testnevelés szakos pedagógusa.

Dahud Emil

Enyedi Attila, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola testnevelés szakos pedagógusa

Ezt a díjat általában azok a több éve tevékenykedő tanárok vehetik át, akik pályafutásuk során valamilyen sportágban maradandót tudtak alkotni. Enyedi tanár úr életében a labdarúgás a legnagyobb szerelem. Soha nem felejti el, amikor a kilencvenes évek elején elérte az első sikereit az intézmény csapatával. Négy egymást követő évben is dobogóra állhattak az országos bajnokságon, 1990-ben másodikak lettek, ’91-ben szintén csak egy hajszállal maradtak le a végső győzelemről, majd az ezt követő években a bronzérmet sikerült megszerezniük. A szekszárdi pedagógusnak az iskola néhány fociegyüttesével még Dániába, nemzetközi tornákra is sikerült többször eljutnia.

A Hír FM magazinműsorában, a beszélgetés során néhány csapattagra is kitértünk. Egykor Kiss Tamás, a Paksi FC hajdani focistája, jelenlegi pályaedzője is a Baka (akkori Ötös) Iskolát erősítette. Továbbá Hegedűs Márk, az NBII.-ben szereplő Kozármisleny FC játékosa is ott volt Enyedi Attila tanítványai között. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában