TV–ajánló

2024.06.29. 10:32

A vámpírok eredete – Az ismeretlen Drakula

Farkas Eszter

A kép illusztráció.

Az ismeretlen Drakula című film egy lenyűgöző történet, amely a középkori Európába, a századforduló idejébe kalauzol el bennünket. A film középpontjában Vlad nagyúr (Luke Evans) áll, aki békésen uralkodik kis királyságában, szeretett családja körében. Az idilli élet azonban hirtelen véget ér, amikor egy kegyetlen török hadúr ezer fiút, köztük Vlad saját fiát is követeli, hogy hadsereget toborozzon.

Kétségbeesésében és elkeseredésében Vlad egy sötét és titokzatos hatalomhoz fordul, amely lehetővé teszi számára, hogy megvédje királyságát és családját – de ennek súlyos ára van. A történet során Vladból Drakula, a vámpírok legendás ura válik, aki örökké küzd az emberi és a szörnyetegi énje között.

A mindenki által ismert Drakula karakterét Bram Stoker írta meg az 1897-es híres regényében, de maga a figura alapját Vlad Tepes, azaz Vlad a Karóbahúzó, egy valóságos 15. századi havasalföldi fejedelem adta. Vlad Tepes hírhedt volt kegyetlen módszereiről, különösen a karóbahúzásról, amivel az ellenségeit büntette. A „Drakula” név eredete Vlad Tepes apjára, Vlad Draculra vezethető vissza, aki a Sárkányrend (Order of the Dragon) tagja volt. A Dracul jelentése sárkány, míg a Dracula annyit tesz, hogy „a sárkány fia”.

Drakula alakja mélyen beágyazódott a popkultúrába, és ő lett a vámpírok archetípusa. A vámpír mítosza az évszázadok során számos változáson ment keresztül, de Drakula mindig is az egyik legismertebb és legfélelmetesebb figura maradt.

Az ismeretlen Drakula - RTL - szombat 22:50

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában