Láncátadás

2024.06.29. 20:00

Folytatja az elődök munkáját a Rotary Club Szekszárd új elnöke

Ünnepeltek a szekszárdi rotaryánusok. Szombaton délelőtt, a vármegyeháza kertjében ünnepelték, az új év kezdését, és a Rotary Club Szekszárd születésnapját.

Szepesi László

A Rotary kluboknál ugyanis július elejétől június végéig tart az év, az pedig szekszárdi sajátosság, hogy ilyentájt van a charter, a születésnap is, mert hivatalosan 1998-ban, június 20-án született, alakult  meg a Rotary Club Szekszárd.

Rotary Club Szekszárd,
Módos Ernő (b), a Rotary Club Szekszárd leköszönő elnöke és Tóth József az új elnök. Fotó: Szepesi László

Beszámolt a Rotary leköszönő elnöke

A Bartina együttes köszöntője, s a Rotary Himnusz elhangzása után Zsámboki Árpád olvasta fel Murzsa András versét a Rotary szellemről, az volt a címe: Mert emberek vagyunk. Ezt követte a leköszönő soros elnök beszámolója az eltelt tizenkét hónapról, amely egyben a klub újabb negyedszázadának első éve volt. 

– Csak címszavakban sorolom fel, hogy mit tettünk, mert részletezve nagyon soká tartana – kezdte Módos Ernő az összegzést. Ő egyébként, mert egyik alapítója volt a szekszárdi klubnak, már nem első alkalommal töltötte be az elnöki tisztet.

Fontos feladatuknak tartották a rászorulók és hátrányos helyzetűek segítését. 

Ennek jegyében egész évben ellátták gyümölccsel a gyermekotthont. Új programjuk volt az értelmi fogyatékosok életlehetőségének javítása. Mert a zene jelenthet számukra segítséget, hangszereket vásároltak nekik. 

Ebben az évben is támogatták a tehetséges fiatalokat, Szekszárd valamennyi általános iskolájában pénzjutalomban részesítették a legjobbakat, s finanszírozták diákok táborozását is. A belgiumi testvérklubbal, s a Garay Gimnáziummal közösen diákcserét indítottak, támogatták Bonyhádon az országos honismereti tábort, tovább szépítették, gazdagították Szekszárdon a kilátónál lévő Rotary parkot, hosszú sora volt rendezvényeiknek, kirándulásaiknak. 

A sok siker, zárta a beszámolót Módos Ernő, valamennyi klubtag érdeme, és közöttük kiemelkedő munkát végzett Bajszné Kiss Magdolna, aki négy éven át a klub titkára is volt. Tevékenységét az elnök egy oklevéllel ismerte el. 

Ezt követően ő is kapott egy díjat. Sólyom Bódog, tíz éve amikor a Rotary országos kormányzója volt, alapított egy plakettet, s ezt adta át.

Tóth Józsefé egy esztendőre az elnöki lánc

Következett a hivatalos elnökváltás, a láncátadás. A tisztséget jelképező elnöki láncot Módos Ernő tette a hivatalba lépő soros elnök, Tóth József nyakába. 

– Számomra nagy megtiszteltetés, hogy két és fél éves tagság után ezt a tisztséget tölthetem be – kezdte programja ismertetését az új elnök. Elmondta, folytatja az elődök sikeres munkáját, s fontos célként említette a fiatalítást, a tagság bővítését. 

Bemutatva tevékenységüket, kell megnyerni a hasonlóan, a rotarysta szellem jegyében gondolkodókat. 

Szólt arról is, hogy szorosabb kapcsolatot építenek ki az iskolákkal, továbbra is díjazva a kiemelkedő eredményt felmutató diákokat, napi kapcsolatot kialakítva, egész évben segítő szándékkal végig kísérnék az iskolai tevékenységet. Szerepelnek a tervekben közös kirándulások, utazások, erdélyi Rotary klubok felkeresése, s a belga testvérklub meglátogatása. 

Az új elnök kereskedelmi üzemgazdász, korábban a versenyszférában több cégnél dolgozott, majd lett egy saját vállalata. Nemrég azt eladta, így – mint mondta – többszörös nyugdíjasként, több időt, energiát fordíthat rotarysta tevékenységre.

A charter és láncátadó ünnepség zárásaként a régi és az új elnök koszorút helyezett el a vármegyeháza kertjében lévő Rotary kőnél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában